Talous

+23 % – Terveystalolla kulkee lujaa: Yhtiön liikevaihto nousi tammi-maaliskuussa 197,5 miljoonaan euroon

Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Terveystalon myynti ja kannattavuus kohenivat alkuvuonna. Yhtiön liikevaihto nousi tammi-maaliskuussa 197,5 miljoonaan euroon, mikä merkitsee 23 prosentin kasvua verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yhtiön oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia nousi 25,6 miljoonaan euroon, kun se viime vuoden tammi-maaliskuussa oli 19,8 miljoonaa euroa.

Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen arvioi, että kokonaisuutena liikevaihto ja kannattavuus kehittyivät yhtiön odotusten mukaisesti ja markkinaosuus kasvoi.

– Terveystalon palveluiden kysyntä oli vahvaa ja kasvoi tarjontaa nopeammin. Alueelliset ja kaupunkikohtaiset erot ovat kuitenkin suuria ja kilpailutilanne on kiristynyt kasvaneen tarjonnan vuoksi erityisesti Suomen suurissa kaupungeissa, Närhinen sanoo tiedotteessa.

Närhisen mukaan Terveystalo näkee vahvaa kasvua digitaalisissa palveluissa, joita kehitetään vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaiden tarpeita.

– Näemme, että fyysinen verkosto vaatii rinnalleen laajan palvelukokonaisuuden lisäksi vahvan digitaalisen alustan ja jatkamme investointeja näihin myös jatkossa.

Terveystalo odottaa, että sen markkinat kehittyvät edelleen suotuisasti. Positiivisen talouskehityksen arvioidaan tukevan yritys- ja yksityisasiakasliiketoimintaa.

– Suomelle tärkeä sote-ratkaisu muuttaisi kaikkien terveydenhuollon toimijoiden ympäristöä ja toisi uusia mahdollisuuksia erityisesti niille toimijoille, jotka investoivat vastatakseen uusiin tarpeisiin, yhtiö arvioi.

Terveystalo kertoi viime viikolla, että se harkitsee merkittävää yrityskauppaa, jossa se ostaisi ruotsalaisen Attendon Suomen terveydenhoitopalvelut. Mahdollisen kaupan toteutumisesta ei kuitenkaan ole varmuutta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat