Urheilu

24 pistettä ja ”isoja ratkaisuja” – Chicago katkaisi tappioputkensa Markkasen johdolla

Lauri Markkanen johti uransa seitsemännellä tupla-tuplalla sekä ratkaisevilla kolmen pisteen heitoilla Chicagon harvinaiseen voittoon koripalloilun NBA-liigassa.

Chicago kukisti vieraspelissä Charlotte Hornetsin jatkoajalla pistein 119–111.

Markkanen heitti 24 pistettä ja taisteli käsiinsä 12 levypalloa. Hän upotti ratkaisevat kolmen pisteen heitot sekä peliajan että jatkoajan viime hetkillä.

– Lauri näytti taas, että hänestä on kasvamassa hitonmoinen pelaaja tähän liigaan, valmentaja Fred Hoiberg ihasteli ESPN:lle.

– Hän pelasi hienosti läpi ottelun ja teki lopussa isoja ratkaisuja.

Markkanen oli joukkueensa tehopelaaja, mutta hän sai hyvin tukea 20 pistettä heittäneeltä takamieheltä Kris Dunnilta ja korin alla Robin Lopezilta. Lopez heitti 19 pistettä ja kaappasi kymmenen levypalloa.

Voitto oli Chicagolle vasta neljäs tällä kaudella, mutta pelissä oli merkkejä paremmasta. Tappelupukarit Nikola Mirotic ja Bobby Portis ovat vihdoin kokoonpanossa, ja Dunn puolusti Charlotten Kemba Walkerin 20 pisteeseen.

Miroticin tehtävä on tuurata Markkasta, ja Portis tarjoaa sentterin tontilla lepohetkiä Lopezille. Kun kaksikko saa pelituntumansa takaisin, Chicagolle voi povata voittoja tiheämpään tahtiin kuin alkukaudesta.

Peli alkoi piiputtaa heti, kun Mirotic tuli tilalle.

Markkanen upotti Charlotte-ottelussa pelitilanneheitot 53,3 prosentin tarkkuudella. Viidestä kolmen pisteen yrityksestä hän sai kolme koriin.

Peli alkoi piiputtaa heti, kun Mirotic tuli tilalle. Miroticin osumaprosentti oli heikko 28,6 ja hän jäi kuuteen pisteeseen.

Portis teki yhdeksän pistettään täydellisellä osumaprosentilla. Hän sai kaikki heittonsa, yhden kolmosen ja kolme kahden pisteen yritystä koriin.

– Kaikki kentälle päässeet pelaajat onnistuivat. Tiesimme, että Mirotic on vielä vähän ruosteessa. Hän uskalsi silti hakea ratkaisuja, ja harjoituksissa hän menee jo hyvään suuntaan, Hoiberg kiitteli Chicago Tribunelle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat