Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Guzenina perussuomalaisten tilanteesta Soinin kotikaupungissa: “Se on romahdus”

Yle uutisoi tänään kyselystä, jonka mukaan perussuomalaisten suosio uhkaa pudota rajusti Timo Soinin kotikaupungissa Espoossa.

– Demareille oli tulossa 2 lisäpaikkaa, vihreille 5. Tämä on Soinin kotikaupunki, ja perussuomalaisille tulisi nyt vain 4 paikkaa, kun nyt heillä 10. Se on romahdus, huolimatta siitä, että Soini on itse taas ehdolla, Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) toteaa Ylen julkaisemasta gallupista.

Maria Guzeninan mukaan perussuomalaisten häämöttävä pudotus Espoossa liittyy puolueen epäjohdonmukaiseen tapaan toimia.

– Espoon valtuustossa perussuomalaiset ovat olleet mukaan budjettisovussa. Kun demarit ehdotti vanhustenpalveluihin lisärahaa, perussuomalaiset ei suostunut tähän vaan meni kokoomuksen kanssa saman kelkkaan.

Kokoomuksen Guzenina katsoo investoineen mieluummin liikennemerkkeihin kuin vanhustenhoitoon.

– Voi olla, kun perussuomalaiset ovat valtakunnallisesti samassa hallituksessa kokoomuksen kanssa, he ovat halunnneet päästä isojen poikien hiekkalaatikolle, eivätkä he ole muistaneet, mitä puhuivat ennen vaaleja. Demarit ja Vasemmistoliitto eivät lähteneet joulun alla budjettisopuun Espoossa, Guzenina jatkaa.

– Demarit olivat oikeassa. Nyt meidän kotihoito on tukossa ja joudutaan hakemaan mahdollisesti lisätalousarvion kautta korjausta tilanteeseen, Guzenina jatkaa.

Lisää aiheesta

“Nyt vaan pitää toivoa, että eivät jää kotiin.”

Guzenina niputtaa niin perussuomalaiset kuin keskustan Espoon johtavan puolueen kokoomuksen apupuolueiksi. Tämä on näkynyt Guzeninan mukaan myös siinä, että perussuomalaiset ovat peesanneet kokoomusta pitäessään investointikatosta kiinni. Tämä taas estää rahastojen purkua ja investointeja homekoulujen korjaamiseksi.

Guzeninan mukaan kouluongelma vain pahenee lasten terveyden kustannuksella.

– Politiikassa kaikki riippuu siitä, löytyykö yhteinen tahtotila. Espoossa kokoomuksella on ollut valtava valta-asema ja he ovat pystyneet myös muiden puolueiden yhteisen tahtotilan sabotoimaan, kun heillä on ollut perussuomalaiset ja keskusta apupuolueena.

Guzenina syyttää perussuomalaisia omien äänestäjiensä pettämisestä ja toteaa, että moni perussuomalaisten äänestäjistä äänesti aiemmin demareita tai ei ole äänestänyt ennen lainkaan. Guzeninan mielestä perussuomalaisten toiminta Espoon kaupunginvaltuustossa on ollut “avokämmenillä lyönti” heidän äänestäjiään kohtaan.

– Nyt vaan pitää toivoa, että perussuomalaisIa äänestäneet eivät ole niin pettyneitä, että jäävät kuntavaaleissa kotiin. Heidän uskonsa politiikkaan pitää palauttaa, Guzenina sanoo.

– Demareita äänestämällä saa oikeasti mitä tilaa eli ihmisen huomioivaa politiikkaa, kuntavaaleissa ehdolla oleva Guzenina jatkaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE