Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

80-vuotias Biden kommentoi ikäänsä kohdistuvaa arvostelua

AFP / LEHTIKUVA / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo ymmärtävänsä ikäänsä kohdistuvan arvostelun, mutta sanoi pyrkivänsä toiselle kaudella, koska Yhdysvaltain demokratia on vaarassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

80-vuotias Biden on Yhdysvaltain historian vanhin presidentti. Jos hänet valitaan toiselle kaudelle, hän on 86-vuotias sen päättyessä.

-  Monet tuntuvat keskittyvän ikääni. Ymmärrän sen kyllä, uskokaa pois. Tunnen sen paremmin kuin kukaan, Biden sanoi puhuessaan varainkeruutilaisuudessa New Yorkissa maanantaina.

Samalla hän muistutti, että hänen pitkä kokemuksensa politiikassa on auttanut käsittelemään Ukrainan sodan ja koronapandemian kaltaisia kriisejä.

-  Pyrin toiselle kaudelle, koska ensi vuonna vaaliuurnilla on kyse demokratiasta. Älkää erehtykö: Donald Trump ja hänen Maga-republikaaninsa haluavat tuhota amerikkalaisen demokratian.

Trump, joka 77-vuotiaana ei ole mikään untuvikko itsekään, sanoi viikonloppuna haastattelussa, ettei hän pidä Bidenia liian vanhana, vaan epäpätevänä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE