Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

D-analyysit

Uusi Demokraatti päivittää lehden 2020-luvulle – Lue täältä erikoisnumeromme ilmaiseksi ja kerro mielipiteesi

Päätoimittajalta

Mikko Salmi

Kirjoittaja oli Demokraatin päätoimittaja 2015-2019.

Demokraatin aikakauslehtimuotoinen erikoisnumero ilmestyi torstaina 25.10.

Puhelimen toisessa päässä vastaa energisen kuuloinen mies Savonlinnasta. Kiitän usean vuosikymmenen tilauksesta ja kerron, että teemme lukijatutkimusta.

Mikko Salmi

Demokraatti

”Mikä Demokraatissa on tällä hetkellä parasta, mitä kaipaisit lisää?”, kuuluu ensimmäinen kysymykseni. Vastaus on selkeä ja painokas: ”Tilaan Demokraattia, koska haluan tietää, mitä demarit ajattelevat suomalaisesta yhteiskunnasta ja politiikasta. Lisää kaipaisin taustoittavia poliittisia juttuja, kulttuuria ja vähän urheiluakin.”

Savolaismiehen vastaus on kuin lukijatutkimuksemme tulos pienoiskoossa. Tavoitimme viime keväänä toimittajakuntamme kanssa reilusti yli sata lukijaamme ja kyselimme mielipidettä Demokraatista. Kysely oli monella tapaa silmiä avaava. Tunnemme lukijamme nyt huomattavasti paremmin ja tiedämme, mitä meiltä odotetaan.

Poliittinen media elää tällä hetkellä uutta tulemistaan.

Nyt esillä on lukijatutkimuksen tuloksena syntynyt kokonaan uusi lehtituote. Tällä hetkellä Suomesta puuttuu laadukkaasti toimitettu vasemmistolainen poliittinen aikakauslehti. Kun kolme vuotta sitten siirryimme viikkolehteen, oli se eräänlainen välivaihe matkalla kohti aikakauslehtijulkaisua. Verkkolehtemme www.demokraatti.fi tarjoaa kotimaan politiikan ja työmarkkinoiden uutiset reaaliaikaisesti jokaisena viikon päivänä. Aikakauslehden tehtävä on taustoittaa poliittisia ilmiötä ja uutisia sekä tehdä uusia avauksia.

Poliittinen media elää tällä hetkellä uutta tulemistaan. Varsinkin verkkomedia mahdollistaa ihmisten tavoittamisen puoluekannasta riippumatta. Sen lisäksi tarvitaan ilmiöiden juuriin kurottava painettu lehti, joka paketoi poliittisen keskustelun ja syventää sitä.

Uusi Demokraatti ei halua tulevaisuudessa vain seurata poliittisen median kehitystä, vaan johtaa sitä. Olemme uudistaneet verkkolehtemme 2020-luvulle ja haluamme tehdä saman printtilehdelle. Uskomme, että premium-luokan aikakauslehteen halutaan tarttua kodeissa, työpaikoilla ja kahviloissa. Uskomme palautteen perusteella, että myös muodolla on väliä.

Uusi lehti on Demokraatin erikoisnumero, jonka lukukokemuksesta keräämme jälleen palautetta. Aloitamme uuden soittokierroksen kuullaksemme työmme jäljestä. Sinunkin mielipiteelläsi on merkitystä.

Innostavia lukuhetkiä uuden, upean Demokraatin parissa! Toivomme, että lehteä on yhtä nautinnollista lukea kuin sitä oli tehdä.

Lisää: Tutustu Demokraatin erikoisnumeroon ilmaiseksi ->

Lisää: Kerro meille mitä mieltä olet uudesta Demokraatista ->

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE