Huvudnyheter

FSD-mandatet räddat – Kvarnström ersätter Feldt-Ranta

Foto: Christoffer Relander

Efter en närmast sanslös dramatik som varade in på måndagen stod det slutligen klart: FSD-mandatet i Nyland är räddat. Johan Kvarnström samlade totalt 4215 röster och fortsätter därmed Maarit Feldt-Rantas arbete som Västnylands och FSD:s representant i riksdagen. 

ABL

 

De tappra anhängare som hade samlats till valvaka på järnvägsstationen i Karis fick dock vänta länge på beskedet, som länge var långt ifrån självklart. Då Yles första prognos släpptes strax innan klockan 22 såg mandatet ut att utebli, även om Anette Karlsson länge såg ut att landa på suppleantplats. I takt med att rösträkningen i Västra Nyland, Kvarnströms hemregion, framskred blev det ändå allt tydligare att det var raseborgaren som skulle bli den verkliga utmanaren.

 

Kampen om SDP:s sista mandat i Nyland gick in i det sista mellan Kvarnström, sittande riksdagsledamot Joona Räsänen och utmanaren al-Taee Hussein. Då de sista rösterna i valkretsen hade räknats kring 1-tiden på måndag morgon var det ändå nykomlingarna som drog de längre stråna och Lojo-kandidaten Räsänen förpassades till suppleantplats. Kvarnström fortsätter därmed Maarit Feldt-Rantas arbete som FSD:s och Västra Nylands representant i riksdagen.

 

 

 

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE