Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tämä on minun mielestäni järkyttävää” – Pääministeri Marin ryöpytti kokoomuksen Orpoa al-Hol-lausunnoista

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) joutui eduskunnan torstain kyselytunnilla palaamaan al-Hol-välikysymyksen aikaiseen lausuntoonsa. Tuolloin, tiistaina, Marin arvosteli voimakkaasti kokoomuksen al-Holin suomalaisten kotiuttamista koskevia näkemyksiä.

Simo Alastalo

– Suomi on oikeusvaltio. Minun hallitukseni pitää siitä kiinni. Tämän todettuani katson erityisesti kokoomuksen suuntaan, eikö teitä hävetä, Marin sanoi tiistaina eduskunnassa.

Tänään pääministeri tähdensi, että hänen kysymyksensä taustalla oli Petteri Orpon (kok.) haastattelu Demokraatissa, jossa Orpo esitteli kokoomuksen näkemyksiä al-Holissa olevien lasten ja äitien kotiuttamisesta.

– Lehti kysyi teiltä, että jos lasten auttaminen, näiden lasten, jotka ovat alle viisivuotiaita, suurin osa vauvoja, taaperoita, päiväkoti-ikäisiä, jos näiden lasten auttaminen vaatii sitä, että myös aikuisia on autettava, niin oletteko te siihen valmiita.

– Teidän viestinne oli se, että siinä tapauksessa nämä lapset pitää jättää leirille näihin kauheisiin oloihin, jotta aikuisia ei vain missään tapauksessa tule autetuksi.

– Tämä on minun mielestäni järkyttävää ja tämä on teidän sanomanne tässä haastattelussa ja siihen omassa puheenvuorossani viittasin. Toivon, että olette tulleet nyt toisiin aatoksiin, Marin sanoi eduskunnan kyselytunnilla.

Näin Demokraatti kysyi tiistaina Petteri Orpolta:

Mikä on kokoomuksen kanta siihen, että jos lapsi ei muuten pääse Suomeen, voidaanko äiti tuoda mukana vai ei?

– Kokoomuksen eduskuntaryhmän kanta on tässä asiassa ollut viime keväästä lähtien hyvin selkeä, että ei tuoda.

Eli silloin myös lapset jäävät leirille, jos äiti näin sanoo?

– Tätä se käytännössä tarkoittaa. Toivottavasti siinä vaiheessa äidit miettivät sitä, mikä on lapsen kannalta parasta, Orpo sanoi tiistaina opposition välikysymystä koskevan keskustelun edellä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE