Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Vihreiden Niinistöltä sapekas purkautuminen – ”Mikä on Villeen mennyt?”

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen.

Etenkin sosiaalisessa mediassa on käyty viime päivinä paikoin kiivasta keskustelua ns. taktisesta äänestämisestä eli siitä, että äänestääkin jotakin muuta puoluetta kuin omaa ykkössuosikkiaan estääkseen sen, että joku muu puolue voittaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vihreiden piiristä onkin kuultu sapekasta kommentointia SDP:n suuntaan. Entisen puheenjohtajan Ville Niinistön purkautuminen asiassa on noteerattu laajalti.

– Kaikkialta tulee viestejä demarien edustajien puhuvan äänestäjille siitä, että vihreitä ei kannata äänestää, koska ajamme samoja asioita ja vain sillä on merkitystä että SDP on pääministeripuolue. Demarien koko vaalistrategia on rakentunut pmi-asetelmalle, mutta tuo ei ole enää ok, Niinistö avautui muun muassa Twitterissä.

Niinistö puhuu viesteissään myös ”demarien pääministerikampanjan vallantäyteisestä röyhkeydestä” ja sanoo, että sitä katsellessaan ihmettelee, ”miksi vihreät nykyisessä hallituksessa ja eduskunnassa ovat moista sietäneet”.

SDP:n entinen europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari hämmästelee vastauksessaan Niinistön puheita.

– Pääministerikampanjan vallantäyteinen röyhkeys? Mikä on Villeen mennyt? Omituisen rankan ja vailla totuutta olevan arvion takana taitaa olla tuska Vihreiden laskevista kannatusluvuista. Odotetaan rauhassa vaaleja.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen puolestaan ”tunnustaa” suoraan tehneensä vaalikampanjaa SDP:n puolesta.

– Tunnustan. Olen kannustanut ihmisiä äänestämään SDP:tä muiden puolueiden sijasta. Olen myös sanonut, että vain suurimpana puolueena SDP voi olla pääministeripuolue ja että vain SDP:n äänestäminen tekee meistä suurimman. SDP:n äänestäminen ei ole taktista, vaan strategista, Mäkynen kirjoittaa omalla Twitter-tilillään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE