Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Alexander, älä anna tehdä Suomesta vähemmistöjä sortavaa Venäjää

Topi Lappalainen

Haluaisin kohteliaimmin varoittaa kokoomuksen presidenttiehdokas Cai-Göran Alexander Stubbia siitä, että vaalikentillä ja somessa häntä tukeva kampanjointi on aivan viime viikkoina saanut erityisen iljettävän ja likaisen sävyn.

Antti Vuolanne

Puhun paljon ihmisten kanssa, ja olen tavannut satoja ihmisiä puhumassa presidentinvaaleista. Yhä enemmän Stubbin puolesta kampanjoidaan käyttäen rumaa kieltä ja homoseksuaalien haukkumista.

Jos Stubb on suoraselkäinen suomalainen mies, kuten uskon, hän ei vain hiljaa vaikene, jos häntä pääosin on alettu kampanjoida koulukiusaamisen omaisesti, pilkkamalla vähemmistöjä ja syrjivällä vihapuheella.

Jos Stubb haluaa tulla koko kansan yhdistäväksi presidentiksi, vetoan, neljän vuoden kokemuksella kansanedustajana ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä, että Alexander Stubb nyt asettuisi rohkeasti ja ryhdikkäästi puolustamaan Suomen perustuslakia, ja isänmaatamme, joka perustuu syrjimättömyyteen, vähemmistöjen oikeuksiin ja jokaisen ihmisen täyteen ihmisarvoon.

Emme ole Venäjä, jossa ex-kommunistiset diktaattorit perustelevat veristä tuhoamissotaa länttä vastaan länsimaisilla vapauksilla, sateenkaariväen ihmisoikeuksilla ja LGBT-myönteisyydellä.

Alexander! Emme elä Venäjällä, vaan Suomessa! Älä siis anna tehdä Suomesta sellaista! Tai Ugandaa, jossa miespari voi saada jopa kuolemantuomion!

Me monet keski-ikäiset perheelliset heteromiehet koemme velvollisuudeksemme puolustaa vähemmistöjä, sorrettuja ja kiusattuja sekä haavoittuvissa olosuhteissa ja köyhyydessä eläviä lapsia ja vanhuksia. Tämä on suomalaisen miehen velvollisuus ja kunnia, heikompien puolustaminen.

Puhalla siis peli poikki, joka velloo sairaana ja likaisena vihan lietsomisena somen keskustelupalstoilla.

Tee arvojohtajana selväksi, että et hyväksy vähemmistöjen syrjintää, pilkkaa ja halventamista.

Kirjoittaja on entinen kansanedustaja, yhteiskunnallisten aineiden opettaja, ja mm. toiminut aikoinaan 28 vuotta kaupunginvaltuutettuna Porissa, ministerin erityisavustajana sekä Demarinuorten puheenjohtajana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE