Kasvot peilissä

Amin Asikainen, 40: ” Kehässä kyse on elämästä ja kuolemasta”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

”Huomaan, että ikää on alkanut tulla. Mieleltäni olen kuin pikkupoika ja hyvässä kunnossa, mutta kyllä se ikä alkaa näkyä kasvoista. Elämää olen nähnyt laidasta laitaan ja urheilun kautta olen päässyt kokemaan paljon.

Nyrkkeily on kovaa hommaa. On paljon yrittäjiä, mutta vain harva pärjää. Turha jäädä roikkumaan, jos ei ole rahkeita. Silloin on parempi mennä vaikka kotiin silittämään kissaa kuin nousta kehään.

Olin tosi kova jännittämään. Jo monta viikkoa ennen ottelua kävin matseja unissani läpi ja ottelu oli mielessäni 24/7. Mietin vain, miten pääsen parhaimpaan tulokseen. Lepo, ravinto, harjoitukset. Tein kaiken juuri niin kuin piti. Ottelupäivänä jännitys oli ihan sanoinkuvaamaton. Lottovoittokaan ei olisi tuntunut ottelupäivänä miltään. Kehässä kyse on elämästä ja kuolemasta. Mies miestä vastaan taistellaan voitosta, henkeen ja vereen.

Lopetin ammattilaisurani vuonna 2011 ja ekat puoli vuotta pyörittelin peukaloita ja mietin, että mitähän tässä oikein rupeaisi tekemään. Sitten valmentaminen tuli mukaan kuvioihin. Siinä olen päässyt vähän samoihin fiiliksiin. Minulla on pari tosi hyvää valmennettavaa. Toinen on junioreiden MM-vitonen ja toinen miesten Suomen mestari. Haluan antaa valmennettavilleni kaiken oman tietotaitoni, jotta he pääsevät parhaimpaan tulokseen.

Olisihan se kiva, jos omat lapseni lähtisivät myös lajin pariin. Aivan kuten isän ja lasten suhde, myös nyrkkeilyvalmentajan ja kilpailijan suhde on tiivis. Valmentajani Pekka Mäki oli minulle kuin isä. Kuuntelin häntä, ja hänellä oli auktoriteettia. Sain hänestä loppuelämän ystävän. Tietenkin valmentajalla täytyy olla kova kuri, mutta sehän pitää isälläkin olla. Vaikka olen kyllä aika löysä isä.

Olen tyytyväinen elämään. Saan tehdä töitä rakkaan lajini parissa ja lasteni kanssa touhuaminen täyttää elämäni. Olen tyytyväinen että urheilu-uran jälkeen perustin oman nyrkkeilysalin. Valmennan myös kuntonyrkkeilyä ja teen paljon yhteistyötä eri firmojen kanssa ympäri Suomen.”

Amin Asikainen on nyrkkeilyvalmentaja ja entinen nyrkkeilyn Euroopan mestari.

Teksti: Nora Vilva

Juttu ilmestyi ensin Demokraatin viikkolehdessä 16.6. 2016

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat