Nyheter

Anette Karlsson: “Vi måste våga tro på våra egna målsättningar”

Foto: Jacob Åberg/FSD
Anette Karlsson är ordförande för Finlands svenska socialdemokrater (FSD). I helgen ledde hon distriktets kongressdelegation.

FSD:s ordförande Anette Karlsson fungerade även som ordförande för distriktets delegation på partikongressen. Hon är stolt över de egna delegaternas insats och nöjd med kongressens beslut. Nu fortsätter arbetet med att förverkliga partiets politik.  

Lukas Lundin

Arbetarbladet

 

Karlsson säger att startsträckan på kongressen denna gång var något länge, på grund av de nya arrangemangen. Å andra sidan innebar det att FSD fick sluta på topp, då stämningen och samhörigheten var som bäst. 

 

– Jag tror att många åker hem med ny inspiration inför den kommande kommunalvalskampanjen. 

 

Hon är stolt över gruppens insats. 

 

– FSD-gruppen har varit väldigt aktiv och jag har varit väldigt stolt över att flera av våra delegater, också sådana som deltog för första gången, vågade sig upp i talarstolen. 

 

Enligt Karlsson gick kongressens beslut i stort sett i rätt riktning för distriktet. 

 

– Det känns rentav som att partikongressen har tagit flera steg mot FSD. Vi har tidigare kallat FSD för partiets samvete, solidariska med en stark socialdemokratisk ideologi och det har jag alltid känt igen på FSD:s kongresser. Nu såg jag den också här.  

 

Det utgör en god grund för de kommande tre årens arbete. 

 

– Jag förväntar mig att vi fortsätter föra fram modiga socialdemokratiska reformer och vågar stå bakom det arbete vi redan har gjort. Programarbetet, där hundratals socialdemokrater runt om i landet har deltagit, ger oss en stark grund. Vi måste våga tro på våra egna målsättningar. 

 

 

Någon drastisk ändring i partiets politiska linje förväntar Karlsson sig ändå inte. Hon konstaterar att regeringsprogrammet, “det mest socialdemokratiska på mycket länge”, fortsättningsvis utgör grunden för dagspolitiken. Viktiga delar av programmet har redan förverkligats och Karlsson betonar vikten av att fortsätta på samma spår.   

 

– Som regeringsparti måste vi visa att vi verkligen tror på våra stora ideologiska reformer, till exempel förlängd läroplikt, genom att faktiskt köra dem i mål. 

 

På så sätt kan SDP enligt Karlsson bygga ett förtroende bland människor – också i frågor som vid första anblick kan väcka förundran.

 

– Människor måste kunna lita på att vi socialdemokrater har tänkt igenom våra förslag, tror på dem och för dem i mål. Det är grunden i vårt framtidsarbete: att människor vet vilken typ av samhälle vi vill bygga och kan se det förverkligas i sin egen vardag. 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE