Anton Lundellilla viiden tehopisteen ilta – Patrik Laine laukoi jälleen kaksi maalia

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Mike Ehrmann
Anton Lundell, 0+5.

Columbus Blue Jackets hävisi jääkiekon NHL:ssä kotikaukalossaan Florida Panthersille 4-8. Ottelun isoihin nimiin kuului Floridan suomalaistulokas Anton Lundell, joka syötti peräti viisi joukkueensa kahdeksasta maalista.

DEMOKRAATTI/STT

-  Se oli hullu peli ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Oli uskomatonta pelata tänään. Tämä oli yksi sellainen ilta, jonka tulen muistamaan, NHL:n yhden ottelun piste-ennätyksensä tehnyt Lundell sanoi ottelun jälkeen Floridan verkkosivuilla.

Floridan hyökkääjä Mason Marchment keräsi vielä kovemmat tehot, 2+4 pistettä.

Ottelun muista suomalaispelaajista Columbuksen Patrik Laine jatkoi hyvää maalivirettään ja teki jälleen kaksi maalia. Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki yhden maalin.

Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo tuli viimeiseen erään kaukaloon, torjui 14 laukausta ja päästi yhden maalin.

Panthers mättää maaleja

Itälohkon keulilla hurjasteleva Florida iski jo kolmannen kerran tällä kaudella yhdessä pelissä vähintään kahdeksan maalia.

- He (Florida) hallitsivat koko 60 minuutin ajan. Ei meillä ollut mahdollisuuksia. Florida on varmaankin liigassa kolmen parhaan joukkueen joukossa, Laine kehui NHL:n verkkosivuilla.

Hän on tehnyt kolmessa viime ottelussaan loppukautta ajatellen lupauksia antavasti 4+2 pistettä. Laine on iskenyt nyt kahdessa pelissä peräkkäin neljä maalia.

Lundell harppasi NHL-tulokkaiden yhden ottelun kaikkien aikojen maalisyöttötilastossa kakkoseksi. Edellä tilastossa on vain Calgaryn Gary Suter, joka pohjusti joukkueelleen kuusi maalia huhtikuussa 1986.

Viisi maalia syötti helmikuussa 1990 yhdessä ottelussa muun muassa Calgaryn 31-vuotias tulokashyökkääjä Sergei Makarov.

Matthews teki kolme maalia

Toronto Maple Leafs voitti New Jersey Devilsin 6-4. New Jersey näytti kahden erän jälkeen karkaavan 4-2-vierasvoittoon, mutta Toronto heräsi päätöserään. Toronto teki päätöserässä peräti neljä maalia. Toronto ykkösnimi ottelussa oli Auston Matthews, joka teki pisteet 3+1. New Jerseyn Janne Kuokkanen syötti joukkueensa toisen maalin.

Vancouver Canucks haki vierasvoiton, kun se kaatoi Chicago Blackhawksin 3-1. Joukkueiden suomalaispelaajat jäivät pisteittä. Vancouverin Juho Lammikko pelasi lähes 14 minuuttia ja Chicagon Henrik Borgström alle yhdeksän minuuttia. Chicagon maalivahti Kevin Lankinen oli käsivamman vuoksi sivussa.

Ottawa Senatorsin ja Edmonton Oilersin kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Tim Stützle onnistui ohittamaan Edmontonin suomalaismaalivahti Mikko Koskisen. Koskinen torjui ottelussa yhteensä 28 kertaa.

Ottawan suomalainen tulokaspuolustaja Lassi Thomson pelasi lähes 11 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä. Pisteittä jäi myös Edmontonin Jesse Puljujärvi, joka kellotti peliaikaa lähes 15 minuuttia.