Politiikka

Antti Rinne kirjoittaa pakolaisuuden ja terrorismin kitkemisestä: ”Tässä nimenomaan sosialidemokraattien pitää olla aktiivisia ja aloitteellisia”

LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan pakolaisuuden ja terrorismin juurisyiden kitkemiseen pitäisi satsata eurooppalaisittain paljon nykyistä vahvemmin ja tehokkaammin.

Rinne ilmaisee näkemyksensä MTV:n Nettivieras-kolumnissaan.

”Nykytilanteessa olisi järkevää tiivistää Euroopan unionin jäsenmaiden yhteistä toimintaa juurisyiden poistamiseksi. Tässä nimenomaan sosialidemokraattien pitää olla aktiivisia ja aloitteellisia EU:ssa ja globaalilla tasolla.”

Rinne tapasi aiemmin viikolla Ruotsin demarien puheenjohtajan ja pääministeri Stefan Löfvenin.

”Yhteinen näkemyksemme oli, että pakolaisuuden ja terrorismin juurisyiden kitkemiseen pitäisi satsata eurooppalaisittain paljon nykyistä vahvemmin ja tehokkaammin. Syynä tähän on, että meidän intressinä on taata ihmisoikeuksien toteutuminen ja ihmisten turvallisuus sekä puolustaa demokratiaa.”

Rinteen mukaan sodat ja terrorismi eivät ole ainoita pakolaisuuden aiheuttajia.

”Erityisesti tulevina vuosikymmeninä ilmastonmuutos lisää pakolaisuutta merkittävällä, jopa ennennäkemättömällä tavalla. Afrikan mantereen väestö on erittäin nuorta. Kun ihmisiltä puuttuu puhdas vesi ja ruoka, eikä koulutuksen kautta ole näköalaa tulevaisuuteen, on hyvin suuri todennäköisyys sille, että he lähtevät liikkeelle.”

Liikehdintää aiheuttavat Rinteen mukaan myös epävakaat ja haavoittuvat yhteiskuntarakenteet.

”Ihminen, jolta on viety toivo paremmasta tulevaisuudesta, ei välttämättä välitä ympäröivästä maailmasta. Terroristit puolestaan käyttävät hyväkseen ihmisiä, joilla ei ole mitään menetettävää. Kansainvälisen ja eurooppalaisen yhteistyön keinoin meidän on löydettävä tapoja pysäyttää tällainen tuhoisa kierre, jossa häviäjänä on jo valmiiksi kaiken menettänyt yksilö – ihminen.”

Rinteen mukaan yksi vaihtoehto on, että priorisoimme auttamisen kohteet ja yhdistämme taloudellisia voimavaroja toimimaan samaan suuntaan.

”Tavoitteena on oltava köyhyyden poistaminen, ihmisten koulutustason nostaminen, turvallisuuden lisääminen sekä demokratian ja ihmisoikeuksien vahvistaminen. Nämä ovat megaluokan tavoitteita, eikä niitä voida saavuttaa ilman kunnollista yhteistyötä.”

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat