Politiikka

Anne Berner Demokraatille: VR-selvitykset julki ”ei kohtuuttomassa ajassa”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on tavannut tänään kuljetusalojen edustajia ministeriössä. Tapaamisessa oli tarkoitus keskustella VR:n tulevaisuutta koskevista suunnitelmista.

Demokraatti on kertonut aiemmin viikolla, että raideammattilaiset epäilevät, että hallitus on piilotellut omistajaohjausosaston selvityksiä, jotka olisivat kriittisempiä kilpailun avaamiselle tai pilkkomiselle kuin ministeriön omissa selvityksissä.

Berner sanoo tänään, että tapaamisessa sovittiin, että SAK-laiset kuljetusalan liitot ja ministeri tapaavat säännöllisesti tästä eteenpäin.

– Olemme myös sopineet, että luomme ohjausryhmän, johon Veturimiesten liiton puheenjohtaja Tero Palomäki osallistuu ja SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen sekä teollisuuden edustajat ja muita käyttäjäosaamiseen liittyviä henkilöitä, jotka sitten tukevat prosessia.

Bernerin mukaan ”kaikki taustamateriaali”, jonka he ovat tehneet junaliikenteen kilpailun avaamiseen liittyen annetaan osapuolille käyttöön.

Demokraatin kysymykseen, onko materiaalin antamisessa ja julkistamisessa kyse mieluummin päivistä kuin viikosta tai viikoista, Berner sanoo, että kyse ”ei ole kohtuuttomasta ajasta”.

– Olen itsekin kysellyt sitä virkamiehiltä. Varmaa päivää minulla ei ole antaa. En usko, että se on loputtoman kauan.

Palojärvi kuvailee tilannetta keskiviikkona niin, että ”nyt on rakentava reitti keskusteluun ilman tv-kameroita”.

– Työryhmä ei sinänsä ratkaise mitään, mutta jos on yhteistä tahtoa, hyvä ratkaisu voidaan löytää. Kilpailu ei ole ongelma, vaan se miten kilpaillaan.

Samaa mieltä osapuolet ovat tänään siitä, että kilpailun avaaminen on hyvä asia. Palojärven mukaan keskiviikkona ei puhuttu yksityiskohdista.

– Työtaistelusuunnitelmia ei ole. Emme olleet täällä uhkailemassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat