Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Boris Johnson hehkuttaa: Naton jäsenillä enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä

LEHTIKUVA / AFP Daniel Leal-Olivas

Naton johtajat ovat alkaneet kokoontua aamulla 70-vuotisjuhlakokoukseensa Lontoon lähistöllä. Britannian pääministeri Boris Johnson vakuutti kokoukseen saapuessaan, että Naton periaate puolustaa kaikkia liittolaisia on voimissaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Johnson kehui Britannian käyttävän Naton edellyttämän kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta puolustusmenoihin.

Kysymykseen Turkin herättämästä eripurasta liittoumassa Johnson vastasi, että Naton jäsenillä on enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä. Johnson kertoi myös käyneensä hyviä keskusteluja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa.

Turkki on vihjaillut, ettei se välttämättä hyväksy Naton uusia suunnitelmia Puolan ja Baltian puolustamiseksi, jos muut liittolaismaat eivät ota tiukempaa kantaa Turkin terroristeina pitämiin Syyrian kurdien YPG-joukkoihin. Huhut eivät tunnu huolestuttavan ainakaan Viroa.

– Nato on vahva. Naton pelote on 100-prosenttisesti uskottava, pääministeri Jüri Ratas sanoi saapuessaan kokouspaikalle.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg puolestaan muistutti Nato-johtajien keskustelevan nyt ensimmäistä kertaa huippukokouksessa myös Kiinasta, jonka nousu merkitsee sotilasliitolle niin uhkia kuin myös mahdollisuuksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE