Ulkomaat

Brittimedia: Interpol jakanut 173 itsemurhapommittajan listan Euroopan tiedustelupalveluille

LEHTIKUVA / HANDOUT / PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS
LEHTIKUVA / HANDOUT / PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS
LEHTIKUVA / HANDOUT / PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS

Euroopan tiedustelupalvelut ovat saaneet kansainväliseltä rikospoliisijärjestö Interpolilta listan 173 epäillystä itsemurhapommittajasta. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian.

Interpol jakaa listan, sillä sen toiveissa on saada muilta tiedustelupalveluilta mahdollista tietoa epäillyistä. Interpolilla ei ole vielä todisteita siitä, että yksikään epäillyisstä olisi saapunut jo Eurooppaan.

Listalla olevia terroristeja kuvaillaan hyvin koulutetuiksi. Listan tiedot on alun perin saatu Yhdysvaltain tiedustelupalvelulta. Tiedustelupalvelu kuvaa lähteitään luotettavaksi. Interpol on puolestaan jakanut listan Euroopan tiedustelupalveluille jo toukokuun lopussa.

Listalla kerrotaan muun muassa mahdollisten itsemurhaiskijöiden nimet.

The Guardian esittää, että listan jakaminen osoittaa, että itsemurhapommittajien muodostavan Euroopalle suuren uhan.

Lehti kertoo lisäksi, että listalla kerrotaan muun muassa mahdollisten itsemurhaiskijöiden nimet, rukouspaikat, äärijärjestöön liittymisen ajankohdat sekä jopa epäiltyjen äitien.

Lehden arvioiden mukaan äärijärjestö Isis olisi kouluttanut listalla olevat henkilöt tekemään iskuja Euroopassa kostaakseen Isisin kärsimiä sotilaallisia tappioita Lähi-Idässä.

Isisin hallitsema alue on pienentynyt huomattavasti kevään ja kesän aikana. Viimeisin merkittävä tappio Isisille oli, kun se menetti Irakin toiseksi suurimman kaupungin, Mosulin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat