Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Brittitiedustelu: Venäjä haluaa lisää asevelvollisia – kutsuntojen ikäraja nousemassa

AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA

Venäjä pyrkii todennäköisesti saamaan maahan aiempaa enemmän asevelvollisia, Britannian puolustusministeriön päivittäiskatsauksessa arvioidaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjällä valmistellaan kutsuntojen ikärajojen muuttamista. Venäjän parlamentin alahuone eli duuma ehdotti aiemmin tässä kuussa, että kutsuntaikärajaa nostettaisiin 21-30-vuotiaisiin nykyisestä 18-27-vuotiaista.

Brittitiedustelu arvioi, että muutoksella myös opintojen takia kutsuntoja välttelevät pyritään saamaan asevelvollisuuden piiriin. Jos laki hyväksytään, se tulee voimaan ensi vuoden tammikuussa.

Rintamalle uusia asevelvollisia ei ilmeisesti oltaisi lähettämässä, sillä Venäjä pidättäytyy ainakin virallisesti käyttämästä asevelvollisia sodassa Ukrainassa.

Ylimääräiset asevelvolliset vapauttaisivat brittiarvion mukaan kuitenkin suuremman osan maan ammattisotilaista taistelemaan Ukrainassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE