Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Carolinan suomalaiset antoivat Bostonille oppitunnin

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Rich Gagnon
Carolina juhlii voittoaan pelin jälkeen.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes pyyhki Bostonissa kotijoukkue Bruinsilla jäätä ja otti isännistä 7-1-voiton.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Carolina kaahasi jo avauserässä 5-1-johtoon. Ottelun pistetilin avasi hurrikaanien suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen. Joukkueen kahdesta seuraavasta maalista puolestaan vastasi joukkuetoveri Jesperi Kotkaniemi.

Teräväinen otti lisäksi kolmannessa erässä yhden syöttöpisteen. Vierasjoukkueen voittomaalin rakentamiseen osallistui puolestaan Sebastian Aho.

Aho sai lisäksi toisessa erässä kaksiminuuttisen rangaistuksen korkeasta mailasta. Vastaavan rangaistuksen sai myös Bostonin Erik Haula ottelun päätöserässä.

Carolinalle voitto oli toinen perättäinen ja katkaisi Bostonin viiden voiton putken.

Bostonin maalilla hääräsi osan pelistä suomalaisveskari Tuukka Rask. Suomalainen oli maalilla kaikkiaan 20 minuuttia ja torjui 12 laukauksesta seitsemän. Ensimmäisen erän jälkeen Boston vaihtoi maalille ruotsalaisen Linus Ullmarkin, joka torjui 20 laukausta 22:sta.

NHL.comin mukaan ottelu oli Raskille vasta kauden toinen. Suomalainen palasi Boston Bruinsin maalille viime viikolla reilun seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Rask teki viime viikon alkupuolella Bruinsin kanssa loppukauden kestävän pelaajasopimuksen.

Viime kesän lonkkaleikkauksestaan toipunut Rask, 34, pysäytti paluuottelussaan kiekon 25 kertaa ja torjui joukkueensa 3-2-kotivoittoon Philadelphia Flyersista.

Voittolaukauskisa ratkesi 18. yrityksellä

Philadelphiassa puolestaan vierasjoukkueen suomalaisvahvistus Robin Salo avasi ottelun maalitilin, kun New York Islanders ja isäntäjoukkue Philadelphia Flyers olivat ehtineet olla kentällä reilun kahden minuutin ajan.

Maali jäi New Yorkin paidassa pelaavan Salon ainokaiseksi, mutta vierasjoukkue teki yhden maalin jokaisessa erässä. Näin teki kuitenkin myös kotijoukkue, ja ottelu venähti ensin jatkoajalle ja siitä vielä voittolaukauskisaan.

Erittäin pitkälliseen voittolaukauskisaan saatiin ratkaisu lopulta 18. yrityksellä. Kaikki aiemmat laukaukset olivat joko menneet ohi tai pysähtyneet vastapuolen maalivahtiin. Voittomaalin teki New York Islandersin Oliver Wahlstrom, ja peli päättyi lukemin 4-3.

Philadelphialla on takanaan nyt jo yhdeksän perättäistä ottelua ilman voittoa. Islanders puolestaan otti toisen voittonsa peräjälkeen. Myös edellinen ottelu oli Philadelphiaa vastaan: joukkueet olivat kohdanneet edellisen kerran vain päivää aiemmin.

Philadelphian suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen oli kentällä noin 23 ja puoli minuuttia, mutta lähti kaukalosta ilman tehopisteitä.

Salo sai avauserän toisella puoliskolla kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE