Politiikka

Demarinuorten puheenjohtaja, tässä olisivat Li Anderssonin toiminnan seuraukset: ”Kaataisi kuntien terveyspalvelut sote-jättien syliin”

Jukka-Pekka Flander
Mikkel Näkkäläjärvi on Demarinuorten puheenjohtaja.
Jukka-Pekka Flander
Mikkel Näkkäläjärvi on Demarinuorten puheenjohtaja.
Jukka-Pekka Flander
Mikkel Näkkäläjärvi on Demarinuorten puheenjohtaja.

Li Andersson (vas.) väittää Demarinuorten ja minun liittyneen soten markkinaehtoistajien joukkoon. Tämä ei pidä paikkaansa. Sen sijaan Li Andersson haluaa kaataa koko sote-uudistuksen, mikä johtaisi vääjäämättä kuntien terveyspalveluiden ulkoistamisbuumiin ja kaataisi kuntien terveyspalvelut Mehiläisen, Attendon, Terveystalon ja muiden sote-jättien syliin, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi kirjoittaa tiedotteessan

Näkkäläjärvi toteaa, että on käsittämätöntä populismia, että  vasemmistoliiton puheenjohtaja Andersson haluaa kaataa koko sote-uudistuksen välittämättä sen kaatamisen seurauksista.

– Sote-uudistuksen kaataminen johtaisi kunnissa hallitsemattomiin ratkaisuihin, joissa kunnat sementoisivat omat palvelunsa kalliisiin ja pitkiin jopa 10–15 vuoden sopimuksiin yksityisten sote-jättien kanssa. Sote-uudistuksen kaatumisesta seuraava kaaos pelaisi vain ja ainoastaan suurten sote-yritysten pussiin, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi sanoo.

Näkkäläjärvi painottaa, että hallituksen sote-uudistus on puutteellinen ja sitä on korjattava eduskunnan valiokuntakäsittelyssä.

– Kaksi tärkeää muutosta olisi, että luovuttaisiin vapaasta markkinoille tulosta peruspalveluissa ja annettaisiin maakunnille täysi päätösvalta asiakassetelien käytöstä. Silloin integraatio toimisi ja säilyisi julkinen vahva järjestelmä, jolla on kontrolli palveluverkkoon.

– Jos koko sote kaatuu, on terveyspalveluiden ulkoistamisia mahdotonta rajoittaa. Millään hallituksella ei ole mahdollisuutta rajoittaa kuntien toimintaa määräämättömästi. Kunnilla on laaja itsehallinto, jonka rajoittaminen on poikkeuksellista ja vaatii erityiset perusteet. Jos tämä uudistus kaatuisi, erityisiä perusteita ei varmasti olisi olemassa. Siksi on vastuutonta ajaa koko soten kaatumista. Keskitytään sen sijaan muuttamaan nykyistä hallituksen puutteellista esitystä. Anderssonin toiminta näyttää jälleen ainoastaan poliittisten irtopisteiden keräämiseltä. Valitettavasti, Näkkäläjärvi päättää.

Demokraatti on jo aiemmin tänään kertonut Anderssonin ja Näkkäläjärven soteen liittyvästä sananvaihdossa Twitterissä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat