Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Demariopiskelijat setvivät asiakirjasotkua: väärennösepäilystä tutkintapyyntö poliisille

Demokraatti

SDP:n opiskelijajärjestö on tehnyt poliisille tutkintapyynnön epäilemästään asiakirjaväärennöksestä. Järjestön hallinnossa aiemmin toimineen ihmisen epäillään lähettäneen opetus- ja kulttuuriministeriölle tarkistamattoman tilinpäätös- ja tilintarkastuskertomuksen.

Petri Korhonen

Demokraatti

Demariopiskelijoiden vt. puheenjohtajan Veera Ollikaisen mukaan kukaan ei ole saanut teoista rahallista hyötyä, ei edes järjestö itse.

– Kyse on meiltä viime vuonna ministeriöön lähteneistä, hakemusten ja toiminnan raportoinnin liitteistä. Olemme ilmoittaneet epäilystä ministeriöön, eikä heillä ole taloudellisia vaatimuksia asiasta, Ollikainen kertoo.

DEMARIOPISKELIJAT menettivät viime syksyllä valtionapunsa, kun nuorisojärjestöjen rahoitusta koskevaa lakia muutettiin Sanna Marinin (sd) hallituksen aikana. Järjestöllä ei ollut toimintaa tarpeeksi monessa maakunnassa koronapandemian aikana, ja vuoden 2022 toimintailmoituksissa näyttää olleen puutteita.

– Dokumenttien epäselvyydet paljastuivat tänä kesänä järjestön omissa selvityksissä, kun aloimme ihmetellä muutamaa epäjohdonmukaisuutta. Kyllähän tällainen teko suututtaa meitä todella paljon, Demariopiskelijoiden nykyinen pääsihteeri Santeri Kujanpää kertoo.

– Pitää muistaa että järjestötoiminnassakin on tarkat yhdistyslain sanelemat säännöt. Niiden laillisuudesta ei kerta kaikkiaan voi tinkiä, vaikka olisi kuinka kiire, Kujanpää huomauttaa.

Siksi asian selvittäminen annettiin heti Helsingin poliisin tehtäväksi.

Demariopiskelijat joutuu Veera Ollikaisen mukaan nyt välittömästi muuttamaan toimintamallejaan ja työtapojaan.

– Hallitus käy vastedes toimintaa läpi tehostetusti, dokumentit pannaan kulkemaan useamman valvovan silmän kautta. Myös Demariopiskelijoiden johtosääntöä on jo tiukennettu, Veera Ollikainen kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE