Politiikka

Demokraatin yt-neuvottelut ovat päättyneet – neljä irtisanotaan

Demokraatin koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluissa tavoiteltiin yhteensä 245 000 euron säästöjä.

Yt-prosesssin seurauksena Demokraatista irtisanotaan neljä henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelujen aikana käytiin seikkaperäisesti läpi yhtiön muita säästökohteita. Niistä selkeimmät ovat osasta vuokratiloista luopuminen, taloushallintopalvelujen säästö, ryhmätilausten maksullisuuden palautus ja autosta luopuminen. Nämä säästöt tulevat asteittain voimaan vuoden 2018-2019 kuluessa.

Näillä toimenpiteillä yhtiö saavuttaa tavoitellun vuosittaisen 245 000 euron säästön viimeistään 1.5.2019 mennessä. Yt-prosessin lopputuloksen hyväksyivät sekä toimihenkilöiden että journalistien luottamusmiehet.

– Lehtemme taloustilanne on haastava. Hienoista medianäkyvyyden tuloksista huolimatta joudumme nyt erittäin tiukalle säästökuurille. Media-alaa rajusti koetellut digitalisaatio näkyy levikki- ja mainostulojen laskuna. Lisäksi verkkolehdestä saatavat tulot eivät kata riittävästi tuotantokuluja. Kukaan ei ole valmis maksamaan uutisista, päätoimittaja-toimitusjohtaja Mikko Salmi toteaa.

Henkilöstölle yt-neuvottelujen lopputulos on pettymys.

– Puolue on vähentänyt pää-äänenkannattajalleen maksamaa tukea merkittävästi lyhyessä ajassa. Vuonna 2014 lehti sai puolueelta 2,3 miljoonaa euroa, nyt 800 000 euroa. Puolentoista miljoonan euron pudotuksesta huolimatta Demokraatti on menestynyt journalistisena tuotteena erinomaisesti, pääluottamusmies Simo Alastalo sanoo.

Hän muistuttaa, että uusimman Kansallisen mediatutkimuksen eli KMT:n mukaan Demokraatti on kasvattanut eniten lukijamääräänsä sanoma- ja kaupunkilehdistä koko Suomessa. Painetun lehden kasvu oli 26 prosenttia. Lehden kokonaistavoittavuus kaikissa kanavissa kasvoi 15 prosenttia. Myös kokonaistavoittavuuden kasvussa Demokraatti oli kategoriansa ykkönen.

STT:n siteerauksissa Demokraatti puolestaan kiilasi suurten mediatalojen imuun sijalle 11 tehden huomattavan sijoitusparannuksen aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat