Politiikka

Draamaa Espoossa: Vanhuksille ei herunut lisärahaa – SDP ja vasemmistoliitto marssivat ulos

Maria Guzenina korostaa, että ostopalvelut maksavat paljon enemmän kuin riittävän oman henkilöstön turvaaminen.
Maria Guzenina korostaa, että ostopalvelut maksavat paljon enemmän kuin riittävän oman henkilöstön turvaaminen.
Maria Guzenina korostaa, että ostopalvelut maksavat paljon enemmän kuin riittävän oman henkilöstön turvaaminen.

Neuvottelut Espoon kaupungin ensi vuoden budjetista päättyivät dramaattisesti tänään. Sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto marssivat ulos, koska eivät voi hyväksyä neuvottelujen tulosta.

SDP esitti kahdeksan miljoonan lisäystä vanhustenhoitoon, mutta sitä ei ensi vuoden talousarviosta löydy. Sosialidemokraatit halusivat vahvistaa lisämäärärahalla kotihoitoa ja laitoshoitoa.

– Kotihoidon henkilöstö uupuu liian vähäisen henkilöstön takia ja päätyy sairauslomalle. Tällöin joudutaan turvautumaan ostopalveluihin. Ja se tulee kalliimmaksi kuin henkilöstön riittävyydesta huolehtiminen, neuvotteluissa mukana ollut valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Guzenina huomauttaa.

Kotihoidon henkilöstö uupuu ja päätyy sairauslomalle.

Espoon kaupunki haluaa vähentää laitoshoitoa. Demareiden mielestä on elintärkeää, että tällaisessa tilanteessa kotihoidossa elävät vanhukset saavat riittävän hoidon ja hoivan.

– Tämä ei onnistu ilman riittävää henkilöstöä. Me emme voi olla mukana hyväksymässä budjettia, jossa vanhustenpalvelut aliresurssoidaan. Lisäysesityksemme oli hyvin maltillinen, Guzenina ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Martti Hellström perustelevat budjettisovusta irtautumista.

Vasemmistoliiton Tiina Ahlfors pitää todella ikävänä, että yhteisymmärrystä ei löytynyt vanhusten palveluiden turvaamiseksi. Hänen mukaansa kaupunginjohtajan budjettiesitys perustui vahvasti leikkauksiin, joten budjettisopuun päässeiden lisäesitykset näyttävät suurilta.

– Kokoomus varmasti väittää, että nyt saatiin kaikkien aikojen suurimmat lisäykset. Mutta todellisuudessa ne ovat viime vuoden budjettiinverrattuna aika pienet.

SDP ja vasemmistoliitto ovat muilta osin tyytyväisiä budjettineuvottelujen tulokseen. Koulunkäyntiavustajat, iltapäiväkerhot ja tuntikehys saivat riittävästi lisää rahaa.  Demareille – kuten myös vasemmistoliitolle ja vihreille – erityisen tärkeä subjektiivinen päivähoito säilyy. Homekoulujen korjausta aikaistetaan. SDP oli myös torppaamassa asiakasmaksujen korotukset.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat