Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Eduskunnassa ei uusia koronaepäilyjä – vaikutukset Haaviston tapauksen käsittelyyn vielä epäselviä

Eduskunnassa ei ole tullut tietoon uusia koronavirustartuntoja kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) tartunnan jälkeen. Asiasta kertoi STT:lle eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio maanantaina.

Demokraatti.fi/STT

Noin 20:n eduskunnassa työskentelevän on kerrottu altistuneen tai mahdollisesti altistuneen koronavirukselle. Vain murto-osa näistä jäljitetyistä katsotaan Rauhion mukaan varsinaisesti altistuneiksi.

Eduskunnan vastaava työterveyslääkäri Anita Pienimäki kertoi kuitenkin tänään noin kello 14 Demokraatille, että testaukseen on heidän kauttaan mennyt noin 20–30 ihmistä.

– Testejä tulee koko ajan lisää. Kaikki ovat tähän mennessä olleet negatiivisia. Meidän kautta testejä on mennyt noin 20-30 ja sitten kuitenkin testitarvetta tulee samasta lähteestä johtuen koko ajan lisää.

Pienimäen tämän hetken tuntuma on, että jopa 35 tulee eduskunnassa testatuksi. Hän hoitaa asiaa kollegansa kanssa.

Altistuneilla ei ole pakkoa käydä testissä tai kertoa sen tuloksesta, mutta Rauhio luottaa edustajien vastuullisuuteen.

– Arkikokemuksen mukaan edustaja tiedottaa kyllä oma-aloitteisesti, jos testitulos on positiivinen, hän sanoi.

Altistukset viivästyttivät Haavisto-käsittelyä

Kokonaisuutena arvioituna Rauhio ei usko, että altistumiset ja omaehtoiset karanteenit viivästyttäisivät eduskunnan työtä.
Altistukset voivat kuitenkin vaikuttaa joidenkin valiokuntien toimintaan.

Perjantaina ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) virkarikosepäilyn käsittely häiriintyi perustuslakivaliokunnassa, sillä paikalla ei altistusten vuoksi ollut yhtään perussuomalaisten kansanedustajaa.

– Eduskunnan toiminta lähtee liikkeelle siitä, että noudatetaan parlamentaarisia voimasuhteita, kertoi valiokunnan sihteeri Matti Marttunen.

Valiokunnan piti päättää perjantaina, jatkaako se vielä asiantuntijakuulemisia. Eduskunta sai torstai-iltana tiedon Packalénin tartunnasta.

Marttunen uskoo, että valiokunta pääsee tällä viikolla työskentelemään ”suhteellisen normaalisti”. Sen seuraava kokous on sovittu keskiviikolle.

– Muutama henkilö on altistunut, ja heidän karanteeninsa pituudesta minulla ei ole vielä tietoa. Tilanne selkeytyy tiistaihin mennessä.

Mediatietojen mukaan keskusrikospoliisi epäilee Haavistoa virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta. Haavisto on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja on jatkanut työtään.
STT–Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE