Politiikka

Eduskunta sivistyy kertaheitolla: kirjapiiri vie edustajat kotimaisten teosten pariin

Jari Soini
Jari Soini

Eduskuntaan on perustettu historian ensimmäinen kirjapiiri, josta teki aloitteen kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) yhteistyössä Suomen kustannusyhdistyksen kanssa.

– Kirjapiirin tarkoituksena on vahvistaa kotimaisen kirjallisuuden tuntemusta eduskunnassa sekä edistää kansanedustajien ja kirjailijoiden välistä vuoropuhelua, hän perustelee piirin perustamista.

Kerho toimii monikielisesti. Alanko-Kahiluodon mukaan se ja pyrkii kirjallisuuden kautta avaamaan ovia erilaisiin kulttuureihin ja maailmoihin.

– Tavoitteena on myös edistää lukutaitoa ja kulttuuria arvostavaa yhteiskuntaa.

Ensimmäisessä kokoontumisessa keskiviikkonakirjailija, ohjaaja Juha Hurme. Hurme sai viime vuonna Finlandia-palkinnon teoksestaan Niemi. Alanko-Kahiluoton iloinen, että Hurme on ensimmäisenä lukulistalla. Hän kehuu Finlandia-teosta ylistyslauluksi kulttuurin monimuotoisuudelle ja suomalaiselle kirjastojärjestelmälle.

Suomen kustannusyhdistys lahjoittaa kirjapiirin perustamisen kunniaksi Niemi-kirjan kaikille kansanedustajille. Kerho kokoontuu kaksi kertaa istuntokaudessa keskustelemaan ajankohtaisimmista ja puhutuimmista uutuuskirjoista kirjailijoiden johdolla.

Eduskunnassa toimii noin 25 erilaista kerhoa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat