Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Elina Valtonen: “Erittäin järkyttävä uutinen”

AFP / LEHTIKUVA / JOHN THYS

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kommentoi tänään eduskunnassa medialle Slovakian pääministeri Robert Ficon ampumistapausta.

Johannes Ijäs

Demokraatti

– Erittäin järkyttävä uutinen. Olin eilen Berliinissä, kun tämä uutinen tavoitti. Siellä heti sitten tietenkin kollegoiden kesken asiasta keskusteltiin, Valtonen kertoo.

Berliinissä Valtosen ohjelmassa oli puhe kansainvälisestä turvallisuuspolitiikasta Adenauer-konferenssissa ja osallistuminen panelistina Saksan parlamentaarisen Nato-valtuuskunnan järjestämään Nato 75 vuotta -tilaisuuteen.

Valtonen painottaa, että poliittinen väkivalta ei missään nimessä kuulu demokratiaan.

– Me olemme onneksi eläneet varsin hyvää ja turvallista aikaa. Täytyy toivoa, ettei myöskään tilanne siltä osin muutu, ei meillä Suomessa mutta ei muuallakaan Euroopassa ja länsimaissa, joissa nimenomaan poliittinen valta vaihtuu vaaleilla eikä väkivallan kautta.

Valtonen toivoo, ettei Ficon tapaus vaikuta EU-vaalikampanjointiin.

– Kyllä avoimeen yhteiskuntaan ja nimenomaan demokratiaan kuuluu se, että jokainen poliitikko voi tuoda omaa vaihtoehtoaan julki ja voi turvallisesti esittää omia mielipiteitään. Se kuuluu myös laajaan sananvapauteen – ja sen jälkeen äänestäjät voivat tehdä valintansa. Jos tätä lähdetään rajoittamaan millään tavalla, niin se väistämättä rajoittaa meidän demokraattisia perusoikeuksia, Valtonen huomauttaa.

Ficon ampumahaavoja hoidetaan sairaalassa Slovakian Banska Bystrican kaupungissa. Hänen tilansa on kuvattu olevan vakaa mutta vakava.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE