Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ensimmäinen joukko ilman huoltajaa Kreikan pakolaisleireillä olleita alaikäisiä siirrettiin Luxemburgiin

Kreikan saarien pakolaisleiriltä pois siirrettyjä yksin olevia alaikäisiä matkalla lentokoneeseen Ateenan lentokentällä 15.huhtikuuta.

Kreikan saarien pakolaisleireiltä on siirretty pois ensimmäiset yksin olevat alaikäiset, joita muut EU-maat ovat luvanneet ottaa vastaan. EU-komissio kertoi keskiviikkona, että 12 lasta siirretään nyt Luxemburgiin. Viikonloppuna noin 50 ihmistä aiotaan siirtää Saksaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tähän mennessä yhteensä kymmenen EU-maista sekä Sveitsi ovat lupautuneet ottamaan vastaan ilman huoltajaa olevia alaikäisiä leireiltä. Lasten lisäksi mukaan voi tulla erityisen haavoittuvassa asemassa olevia perheenjäseniä. Yhteensä leireiltä on tarkoitus siirtää 1 600 ihmistä.

Suomen hallitus on aiemmin ilmoittanut ottavansa vastaan Välimeren saarilta 175 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriö on kertonut, että koronavirustilanteen vuoksi asetetut matkustusrajoitukset hidastavat asiaa. Ministeriön mukaan siirtojen toteuttaminen aloitetaan, kun se on käytännössä mahdollista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE