Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Erkki Tuomiojalta yllätysveto – näin hän perustelee ratkaisuaan

SDP.n kansanedustaja Erkki Tuomioja lähtee ehdolle kuntavaaleihin pitkän tauon jälkeen. SDP Helsingin piirihallitus on kokouksessaan nimennyt Tuomiojan kuntavaaliehdokkaaksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tuomioja työskenteli aikoinaan Helsingin apulaiskaupunginjohtajana mutta on sen jälkeen seurannut kuntapolitiikkaa sivusta 30 vuotta.

”Kun vaalit siirtyivät ja kun mahdollisuus ehdokkuuteen vielä avautui, niin vastarintani mursi lopulta uutisointi näistä uusimmista Helsingin sijoittajavetoisista massiivisista rakennushankkeista.”

Tuomiojan mukaan kyse ei ole vain kaupunkikuvan estetiikasta vaan myös siitä, sääteleekö rakentamista rakennusliikkeiden ja sijoittajien voitonhimo vai kansanvaltaisesti määritelty asukkaiden yhteinen tahto.

”Kaavoitus- ja kiinteistoimi luo rakennusoikeudella rahan arvoista tavaraa tyhjästä ja siten luotu arvonnousu kuuluu kaupungille ja sen asukkaille, ei yksityisille rahastajille. Tämä rakentamisen suuntaus kasvattaa myös eriarvoisuutta, jonka vähentäminen tulee olla kaupunkipolitiikan keskiössä”, Tuomioja sanoo tiedotteessa.

Kuntavaalit on tarkoitus käydä 13. kesäkuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE