Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

EU:n ja Venäjän kansalaisjärjestöjen yhteistyötä edistävä verkosto kokoontuu ensi kertaa Suomessa

Seitsemäs EU-Russia Civil Society Forumin yleiskokous järjestetään Helsingissä 1.–3. helmikuuta 2017. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun verkosto kokoontuu Suomessa. Tapahtuman paikallisena kumppanina toimii Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry.

Kokoukseen osallistuu noin 150 kansalaisyhteiskunnan asiantuntijaa ja toimijaa Venäjältä sekä 15 EU-maasta. Osanottajat ovat esimerkiksi kansalaisjärjestöjen edustajia, toimittajia, tutkijoita ja poliitikkoja.

EU-Russia CSF -verkoston kokouksen keskeisiä teemoja ovat kansalaisyhteiskunnan tila EU:n ja Venäjän alueella, median yhteiskunnallinen rooli, kestävä kehitys ja köyhyyden vastainen työ, moderni sodankäynti sekä Itämeren alueen yhteistyön tulevaisuus.

Kokouksen yhteydessä julkistetaan viiden valtion kansalaisyhteiskunnan tilaa käsittelevät raportit. Helsingissä järjestetään kokouksen aikana myös oheistilaisuuksia ja osanottajille tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaisiin kansalaisyhteiskunnan toimijoihin.

Yksi kokouksen avajaispäivän tilaisuuksista käsittelee nationalismia, konservatismia sekä Euroopan muuttuvia rajoja. Aiheeseen johdattaa kansanedustaja ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ja paneelikeskusteluun osallistuu muun muassa Stefan Batory -säätiön toiminnanjohtaja ja Puolan entinen Venäjän suurlähettiläs Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz. Kaikkiaan kokoukseen osallistuu lukuisia merkittäviä kansalaisyhteiskunnan asiantuntijoita.

– Olemme etuoikeutettuja voidessamme tuoda yleiskokouksemme Helsinkiin samana vuonna kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Näistä suomalaisen kansalaisyhteiskunnan kehittymisen vuosista voimme oppia paljon, sanoo Anna Sevortian, EU-Russia CSF:n toiminnanjohtaja.

– Luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja. Kokous tarjoaa osanottajilleen tilaisuuden pohtia kansalaisyhteiskunnan tulevaisuutta ja etsiä vastauksia haasteisiin, joita yhteiskuntamme kohtaavat tänään. Näitä haasteita ovat muun muassa lisääntyvä nationalismi ja konservatismi, kansalaisyhteiskunnan kutistuva tila sekä globaalin kestävän kehityksen turvaamiseksi tarvittava työ. Yleiskokouksemme on kohtaamispaikka toimijoille, jotka työskentelevät näiden teemojen parissa – ja usein huomattavan paineen alla, Sevortian täsmentää.

EU-Russia Civil Society Forum -verkosto on perustettu vuonna 2011 kansalaisjärjestöjen yhteiseksi keskustelufoorumiksi. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu yli 150 jäsenjärjestöä Euroopan unionista ja Venäjältä.

EU-Russia Civil Society Forum edistää EU:n ja Venäjän kansalaisjärjestöjen välistä yhteistyötä. Verkosto on toiminut aktiivisesti muun muassa kansalaisten osallistumismahdollisuuksien kehittämiseksi ja osallistunut ympäristönsuojelua, ihmisoikeuksia ja kansalaiskasvatusta koskevaan keskusteluun.

Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry on suomalaisten järjestöjen vaikuttajaverkosto, joka toimii kestävän ja globaalisti oikeudenmukaisen EU-politiikan puolesta. Kehys toimii myös kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi ja tukee kansalaisjärjestöjen yhteistyötä Suomessa, EU:ssa ja globaalisti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE