Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

EU:n oikeusministerit sitoutuivat saattamaan Venäjän sotarikolliset vastuuseen teoistaan

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

EU-maiden oikeusministerit sitoutuivat perjantaina siihen, että Venäjä saatetaan vastuuseen tekemistään rikoksista hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Oikeusministerit kokoontuivat Brysselissä EU:n oikeus- ja sisäasioiden neuvoston kokouksessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ministerit hyväksyivät kokouksessa rankaisemattomuuden torjuntaa koskevat päätelmät Venäjän rikoksista Ukrainaa vastaan.

-  Venäjä on aiheuttanut katastrofaalista tuhoa ja kärsimystä. Venäjä tulee saada vastuuseen teoistaan, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoi ministeriön tiedotteessa.

-  Pidän erittäin tärkeänä sitä, että EU ja laajempi kansainvälinen yhteisö etsivät oikeudellisesti kestäviä tapoja varmistaa, että Venäjä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingot,

Henriksson totesi myös, että on erittäin tärkeää estää kaikki yritykset kiertää ja rikkoa Venäjää vastaan asetettuja pakotteita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE