Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Euroalueen talouskasvu ylitti odotukset

iStock

Euroalueen talous näyttää sittenkin väistävän taantumaennustukset tänä talvena. EU:n tilastoviranomainen Eurostat kertoo, että euroalueen bruttokansantuote (bkt) ylsi 0,1 prosentin kasvuun viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kasvu jäi hitaammaksi kuin edeltävän neljänneksen 0,3 prosenttia, mutta ylitti silti ennakko-odotukset. Ekonomistien arvio oli, että euroalueen bkt olisi supistunut loppuvuonna.

OP Ryhmän seniorimarkkinaekonomisti Jari Hännikäinen totesi kommentissaan, että tuoreet luvut hellittivät markkinoilla velloneita taantumapelkoja.

-  Syksyllä maalatut pahimmat talouden kauhuskenaariot eivät ole toteutumassa, koska energiakriisi on hellittänyt otettaan, yrityselämän luottamusilmapiiri on vahvistunut ja Kiinan talouden avautuminen tukee myös euroalueen kehitystä, Hännikäinen summasi.

Euroalueen talous on silti edelleen huomattavan heikko, ja Hännikäinen ennakoi alkuvuoden sujuvan alakuloisissa merkeissä, kun sota, kova inflaatio, kuluttajien ostovoiman supistuminen, korkojen nousu ja yleinen epävarmuus jarruttavat talouden kehitystä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE