Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Euroopan alueiden komiteaan nimitettiin yhdeksän suomalaista – Anne Karjalaiselle painavan valiokunnan puheenjohtajuus

Euroopan alueiden komitea järjestäytyi torstaina Brysselissä. Suomesta siihen kuuluu yhdeksän kuntia ja maakuntia edustavaa jäsentä. Keravan kaupunginvaltuutettu Anne Karjalainen (sd.) valittiin komitean Sedec-valiokunnan puheenjohtajaksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sedec-valiokunta keskittyy sosiaalipolitiikkaan, koulutukseen, työllisyyteen, tutkimukseen ja kulttuuriin. Sen tehtävä on vaikuttaa EU:n päätöksentekoon esittämällä Euroopan kuntien ja alueiden näkemyksiä sen vastuulle kuuluvista asioista. EU-komission vuoden 2020 työohjelman aloitteista suuri osa kuuluu valiokunnan toimialaan, joten valiokunnan painoarvo on merkittävä.

– Sedec-valiokunta pyrkii valvomaan, että siirtymä vihreään talouteen toteutuu kunta- ja aluetasolla sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Tulevan vuoden aikana saamme käsiteltäväksi joukon Euroopan komission aloitteita, joiden tavoitteena on turvata sosiaaliset oikeudet ja kestävä talouskasvu, sanoo alueiden komitean työvaliokunnan jäseneksikin valittu Anne Karjalainen tiedotteessa.

Euroopan vihreän kehityksen ohjelman (Green Deal) sosiaalisten näkökohtien lisäksi valiokunnan käsittelyyn on tulossa muun muassa tekoälyyn liittyvät aloitteet, nuorisotakuun kehittäminen, osaamisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen sekä työllisyyteen liittyvät aloitteet.

EU:n alueiden komitea on EU:n päätöksentekoon osallistuva neuvoa-antava elin, jonka päätehtävänä on tuoda esille EU:n jäsenmaiden alueelliset ja paikalliset näkökohdat. Komitea antaa lausuntoja komissiolle, neuvostolle ja parlamentille useista EU-lainsäädännön asioista.

Alueiden komiteassa on yhteensä 329 edustajaa. Komitean jäsenet nimittää ministerineuvosto, ja esityksen Suomen edustajiksi tekee valtioneuvosto. Alueiden komitean jäsenet valittiin nyt neljän vuoden toimikaudeksi 2020 – 2025.

Suomen valtuuskunta alueiden komiteassa

  • Anne Karjalainen (sd.), Kerava
  • Mikkel Näkkäläjärvi (sd.), Rovaniemi
  • Markku Markkula (kok.), Espoo
  • Sari Rautio (kok.), Hämeenlinna
  • Mirja Vehkaperä (kesk.), Oulu
  • Satu Haapanen (vihr.), Oulu
  • Ilpo Heltimoinen (ps.), Lappeenranta
  • Mikko Aaltonen (vas.), Tampere
  • Bert Häggblom, Ahvenanmaa

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE