Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Euroopan parlamentin S&D-ryhmän puheenjohtaja linjaa Politicossa – “Emme neuvottele laitaoikeiston kanssa”

iStock

​​Johtavia sosialidemokraatteja linjaa Politicossa tänään julkaistussa kirjoituksessaan Eurooppa-politiikkaa ja sitä, miltä pohjalta EU:ta pitäisi lähteä kehittämään eurovaalien jälkeen.

Demokraatti

Demokraatti

Politicossa kirjoittavat Iratxe García Pérez, joka on Euroopan parlamentin S&D-ryhmän puheenjohtaja ja Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen PES:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Nicolas Schmit, joka on Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen kärkiehdokas vuoden 2024 eurovaaleissa sekä Stefan Löfven, Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja.

– Euroopan täytyy pysyä rauhan majakkana, kukoistavana demokratiana, jossa noudatetaan oikeusvaltioperiaatetta, he kirjoittavat.

He toteavat, että valtaosa eurovaaleissa äänestäneistä antoi äänensä Eurooppa-myönteisille ja demokraattisille voimille.

– Äänestäjät valitsivat perusperiaatteiden välillä: ovatko he demokratian puolesta vai sitä vastaan, vapauden puolesta vai sitä vastaan, solidaarisuuden puolesta vai sitä vastaan, sosiaalisen ja taloudellisen edistyksen ja yhteisen eurooppalaisen vaurauden puolesta – vai sitä vastaan. Nyt kun äänet on annettu, demokraattisesti valittujen edustajien on aika toimia.

Kirjoittajat toteavat, että EU:ssa ollaan nyt siirtymässä neuvotteluiden ajanjaksolle, jonka aikana keskustellaan tavoitteista ja tiekartasta seuraavalle viidelle vuodelle.

– Sosialisteina ja demokraatteina olemme valmiita vuoropuheluun. Olemme valmiita keskustelemaan ja rakentamaan liittoutumia eurooppalaisten edun mukaisesti.

Euroopan sosiaalidemokraattinen puolue PES on nimittänyt Saksan liittokansleri Olaf Scholzin ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchezin edustajikseen neuvotteluissa, joissa päätetään henkilöistä EU:n huippuvirkoihin.

– Ja meillä on ehdoton perälauta: emme neuvottele laitaoikeiston kanssa, García Pérez, Schmit ja Löfven kirjoittavat.

HEIDÄN mukaansa laitaoikeiston aiheuttamat vaarat ovat nykyään konkreettisempia kuin koskaan.

– Euroopan laitaoikeisto on oppinut salonkikelpoisemmaksi, teeskentelemään edustavansa työväkeä, ja käyttämään paremmin läsnäoloaan parlamentissa heikentääkseen EU:n olemassaoloa sisältäpäin, he kirjoittavat.

– Kannatamme kärkiehdokasperiaatetta, mutta tukemme Euroopan komission puheenjohtajaehdokkaalle ei ole mikään avoin shekki. Me, sosialistit ja demokraatit, olemme valmiita keskusteluihin ja kompromisseihin oman ohjelmamme pohjalta – ohjelman, johon miljoonat kansalaiset luottavat, tehden meistä parlamentin suurimman edistyksellisen ryhmän.

Sosialistit ja demokraatit puolustavat vihreää ja sosiaalista siirtymää sekä työntekijöiden oikeuksia. Unionin on jatkettava Ukrainan tukemista ja oikeusvaltioperiaatteen noudattamista.

– Eurooppalaisten nykyiset haasteet ovat poikkeuksellisia. Demokratia ja oikeusvaltio ovat edelleen hyökkäyksen kohteena, ja ilmastonmuutos kiihtyy.

– Euroopan täytyy pysyä rauhan majakkana, kukoistavana demokratiana, jossa noudatetaan oikeusvaltioperiaatetta. Sen on säilyttävä vapauden, yksilön oikeuksien ja yhtäläisten mahdollisuuksien mantereena reilun markkinatalouden kanssa, joka sovittaa yhteen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, edistyksen ja talouskasvun – jotta kukaan ei jäisi jälkeen. Unionin on tultava globaaliksi johtajaksi ilmastopolitiikassa, johtavat sosialidemokraatit linjaavat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE