Politiikka

Eutanasia-aloite on kerännyt kolmessa viikossa 40 000 kannattajaa

Eutanasia-kansalaisaloite hyvän kuoleman puolesta on kerännyt kolmessa viikossa jo noin 40 000 kannatusilmoitusta. Matkaa 50 000 nimeen ja sitä kautta eduskuntakäsittelyyn on enää kymmenentuhannen kannatusilmoituksen päässä. Aikaa nimien hankkimiseen on yhteensä puoli vuotta. Aloite julkaistiin 7.11.

Aloitteentekijät esittävät, että eduskunta ryhtyy lainvalmistelutoimenpiteisiin eutanasialain säätämiseksi ja eutanasian laillistamiseksi Suomessa.

Aloitteen perusteluissa sanotaan:

”Niiden ihmisten lukumäärä, joiden voidaan olettaa vuosittain tulevan tässä aloitteessa ehdotettujen kriteereiden mukaisesti eutanasialain piiriin, koostuu enintään muutamasta sadasta yksilöstä. Heistä jokainen on muutoinkin piakkoin menehtymässä tautiinsa, jota lääketieteen parhaimmallakaan asiantuntemuksella ei voida parantaa. Kun muuta vaihtoehtoa ei ole, eutanasian toteuttamisella heillä on mahdollisuus saada hyvä kuolema sitä nopeuttamalla.

Kun on käytetty loppuun lääketieteelliset kivunlievittämisen keinot ja kärsivät kanssaihmisemme haluavat omasta vapaasta tahdostaan ja oman vakaan päätöksen mukaan kuolinapua, eutanasia merkitsee heille sanamukaisesti hyvää kuolemaa.”

Aloitteen takana on entisiä kansanedustajia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat