Politiikka

Ex-ministeri Rehula kaupunkien liikehdinnästä: ”Yksi tulipalo, ei tietysti ihan pieni sellainen”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Suomen 21 suurimman kaupungin edustajat kokoontuivat eilen Helsingissä pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) kutsumana.

Vapaavuori ja Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) ovat tiedottaneet kokouksen lopputulemasta. Kaupungeilla on maakuntauudistukseen kriittinen kanta. Sote-uudistuksen toteuttamista pidetään tärkeänä, vaikka esitettyä mallia ei nähdä parhaana mahdollisena.

Vapaavuoren mukaan valtaosa kokouksen osallistujista oli kriittisiä ja iso osa erittäin kriittisiä käynnissä olevaa sote- ja maakuntauudistusta kohtaan, STT on kertonut tänään.

Vapaavuori ei halua arvioida, kaatuuko maakuntauudistus.

Kesään asti perus- ja perhepalveluministerinä toiminut Juha Rehula (kesk.) toteaa Demokraatille, ettei tunnista suurten kaupunkien kokouksessa sellaista, että sillä haluttaisiin kaataa maakuntauudistus.

Rehulan mukaan kaupunkien toiminta on yksi esimerkki siitä, kun lakien valmistelu on jatkoajalla, että erilaisten intressitahojen äänenpainojen nousut mahdollistuvat.

– Tämä on ollut minulle viesti, että monenlaista liikehdintää on ja tämä on nyt yksi asia liittyen siihen liikehdintään, Rehula toppuuttelee.

Kysymykseen, kuinka vakava asia isojen kaupunkien edesottamukset ovat maakuntauudistukselle, Rehula toteaa, että kyseessä on yksi ”tulipaloroihu” muiden joukossa muutoksen ympärillä.

– Minusta tämä on yksi tulipalo, joka ei ole tietysti ihan pieni sellainen tilanteessa, jossa asioita on auki, hän täsmentää.

– Lait ovat eduskunnassa valinnanvapauslakia lukuun ottamatta. Valinnanvapauslaki tulee muutaman viikon päästä lausuntokierrokselle ja tämän hetken aikataulu on, että se tulee eduskuntaan helmi–maaliskuussa ja sitten palataan niiden lakien ääreen, jotka täällä ovat olleet odottamassa valinnanvapauslakia.

Juha Rehula ei usko, että Jan Vapaavuoren toimintaa ohjailtaisiin hallituspuolue kokoomuksesta.

– Hän on itsenäinen toimija. Minä en usko salaliittoteorioihin ainakaan tässä asiassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat