Ulkomaat

George Bush ahdistelusyytösten keskellä – ”Tiedättekö, kuka on suosikkitaikurini?”

Presidentti George Bushia, 93, syytetään seksuaalisesta ahdistelusta. Bush on pyytänyt jo toistamiseen anteeksi käytöstään, kertoo brittilehti The Guardian.

Bushin edustajan välittämässä anteeksipyynnössä myönnetään, että Bush on taputtanut naisten takamuksia. Bush painottaa, ettei ole tahallaan aiheuttanut kenellekään ahdistusta, ja että kyse on ollut huumorista.

Näyttelijä Heather Lind oli ensin tiistaina kertonut valokuvauksen yhteydessä sattuneesta epäasiallisesta käytöksestä vuonna 2014.

Edustajan mukaan Bushin käytös on ollut seurausta hänen pyrkimyksestään keventää sosiaalisen tilanteen kömpelyyttä, koska Bush istuu pyörätuolissa.

”Yrittäessään rauhoittaa ihmisiä, presidentti on rutiininomaisesti kertonut saman vitsin, ja joskus taputtanut naisten takamuksia, minkä on ollut tarkoitus olla hyväntahtoinen ele. Jotkut ovat nähneet sen viattomana, toiset selvästikin asiattomana”, edustaja sanoo.

Myöhemmin keskiviikkona toinen näyttelijä Jordana Grolnick astui julkisuuteen samanlaisella tarinalla. Tälläkin kertaa kyse oli valokuvauksen aikana tapahtuneesta välikohtauksesta.

”Bush pani kätensä taakseni ja hymyillessämme kuvaa varten hän kysyi, haluatteko tietää, kuka on suosikkitaikurini. Tunsin hänen kätensä uppoavan lihaani, kun hän sanoi: David Cop-a-Feel.”

To cop a feel tarkoittaa suomeksi hipelöintiä. Taikuri, johon Bush viittaa, on David Copperfield.

Bush oli presidenttinä 1989–1993. Myös hänen pojastaan tuli presidentti.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat