Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Google investoi miljardi euroa Haminan datakeskuksen laajentamiseen

LEHTIKUVA / AFP / NOAH BERGER

Hakukonejätti Google investoi miljardi euroa Haminan datakeskuksen laajentamiseen. Laajennustyön valmistuttua Haminan datakeskuskampus Kymenlaaksossa työllistää kokoaikaisesti noin 100 uutta työntekijää, yhtiö kertoo tiedotteessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lisäksi Google aloittaa paikallisen energiayhtiön Haminan Energian kanssa uuden hukkalämmön talteenottoprojektin, jossa datakeskuksessa syntyvä lämpö kerätään talteen ja hyödynnetään kaukolämmön lähteenä. Talteen otetun lämmön määrä vastaa arviolta 80 prosenttia Haminan kaukolämmön tarpeesta.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että Googlen ilmoitus miljardi-investoinnista datakeskuksen laajennukseen on erittäin hieno uutinen Suomelle ja suomalaisille. Orpon mukaan investoinnin vaikutukset työllisyydelle ja talouskasvulle ovat tervetulleita.

-  Tämä lähettää myös tärkeän viestin maailmalle siitä, että Suomi on houkutteleva ja kannattava investointiympäristö globaaleille toimijoille, Orpo sanoo tiedotteessa.

Google kertoo investoineensa Haminan datakeskukseen ja siihen liittyvään infrastruktuuriin 4,5 miljardia euroa vuodesta 2009 lähtien. Googlen datakeskuskampus työllistää tällä hetkellä noin 400 ihmistä kokoaikaisesti ja urakkaluontoisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE