Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Grossi huolestui Murashovin pidätyksestä – Zaporizhzhjan ydinvoimalan johtaja vietiin ”tuntemattomaan suuntaan” silmät sidottuina

AFP / LEHTIKUVA / STRINGER

Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) johtaja Rafael Grossi on ilmaissut huolensa ukrainalaisen Zaporizhzhjan ydinvoimalan johtajan Ihor Murashovin pidätyksestä.

Ukraina syyttää Venäjää ”laittomasta pidätyksestä” ja on vaatinut Murashovin välitöntä vapauttamista.

Lausunnossaan Grossi sanoi, että voimalan johtajan vastuulla on varmistaa ydinturvallisuus sekä ydinvoimalan turvallisuus. Grossin mukaan Murashovin pidätyksellä on välitön vaikutus voimalan turvallisuuden takaamista koskevaan päätöksentekoon.

Murashov oli poistumassa perjantaina työpaikaltaan, kun hänet pidätettiin ja vietiin ”tuntemattomaan suuntaan” silmät sidottuina, kertoi Ukrainan ydinvoimaloita operoiva Energoatom.

IAEA:n johtajan Grossin odotetaan matkustavan alkavalla viikolla Ukrainaan ja Venäjälle.

Ydinvoimala sijaitsee Venäjän hallussa olevalla Zaporizhzhjan alueella, jonka Venäjä väitti liittävänsä kolmen muun Ukrainalta laittomasti valtaamaansa alueen kanssa itseensä perjantaina. Venäjän perustuslakituomioistuin tunnusti sunnuntaina laillisiksi sopimukset neljän ukrainalaisalueen liittämisestä Venäjään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE