Politiikka

Guzenina: Demarit eivät uhriudu poliittisen työn raskaudesta

Lehtikuva / Roni Rekomaa
maria guzenina.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
maria guzenina.
Lehtikuva / Roni Rekomaa
maria guzenina.

Kansanedustaja ja SDP:n puoluehallituksen jäsen Maria Guzenina peräänkuulutti vappupuheessaan hallituksen ministereiden velvollisuutta ajatella päätöstensä vaikutuksia ihmisten elämään.

– SDP ei ole populistipuolue, emmekä houkuttele ihmisiä katteettomilla lupauksilla. SDP on kansanliike, jonka työ on aina pohjannut tietoon ja ihmisarvon kunnioittamiseen. Meillä ei myöskään ole ollut tapana uhriutua poliittisen työn raskaudesta, Guzenina totesi.

– Tässä todellisuudessa ja tässä maailman ajassa ministereiden oman väsymyksen voivottelu on syvä loukkaus niitä tavallisia ihmisiä kohtaan, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin koettaa kestää hallituksen politiikan seuraukset. Syntyy väistämättä ajatus, että julkisilla uhriutumisilla hallitus pyrkii viemään huomion pois ihmisten kannalta huonosta politiikasta.

– Totta kai voi olla myötätuntoinen ministereiden kokemalle uupumukselle, mutta eniten kai tässä myötätuntoa tarvitsevat ne tavalliset ihmiset, jotka joutuvat kärsimään hallituksen päätöksistä, Guzenina sanoi  Vantaan Koivukylässä vappuna.

– Historia on osoittanut, että taloudellisesti vaikeina aikoina ei ainakaan pidä jättää ihmisiä pulaan. Pitkäaikaistyöttömyys, nuorisotyöttömyys, eriarvoisuus, näköalattomuus ja mahdollisuuksien puute ovat vakava uhka myös Suomessa. Siksi eriarvoisuuden taltuttamiseksi pitää tehdä työtä nyt ja tässä ja tästä eteenpäin.

Guzenina myös muistutti, että Suomen nousu maailman johtavimpien hyvinvointivaltioiden joukkoon ei ollut aikoinaan sattuman, vaan sinnikkään työn tulos.

– Nyt tuota samaa sinnikkyyttä tarvitaan hyvinvointivaltion päivittämiseksi ja pitkälle kantavien päätösten luotaamiseksi. Ja tässä me demarit olemme aina osanneet kantaa vastuumme.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 31 Demokraatti
PAM - Taas haetaan palkkatasa-arvoa
SDP - Tulevaisuus tehdään tänään
TSL - Sata vuotta suomalaisten sivistämistä
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


JOHANNES IJÄS

SDP:n 120-vuotisjuhlassa visioitiin tulevaa – Sanna Marin: ”Miksei 4 päivän työviikko ja 6 tunnin työpäivä voisi olla seuraava tavoite?”
17.8.2019

Luetuimmat


Uusimmat