Politiikka

Hallitus haluaa suomalaiset kävelemään ja pyöräilemään — liitto innostui: ”Yksi näistä matkoista jatkossa lihasvoimalla”

Hallitus julkisti tänään ehdotuksensa energia- ja ilmastostrategiaksi. Sen osana esitetään kävellen ja pyörällä tehtävien matkojen lisäämistä 30 prosentilla nykyisestä.

Pyöräjärjestöjä linjaus miellyttää.

— Jos nyt ajat autolla edestakaisin töihin ja illalla kuntosalille, olisi jatkossa yksi näistä matkoista tehtävä lihasvoimalla. Jotta näin suuri muutos liikkumistavoissa saadaan aikaan, täytyy pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita parantaa huomattavasti. Ihmiset valitsevat pyörän, kun se on nopea, sujuva ja helppo kulkumuoto, kertoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Pyöräliitto ja Pyöräilykuntien verkosto ehdottavat, että valtio tukisi kuntien pyöräilyinfrastruktuurin rakentamista, rakentaisi taajamien välisen pyöräilyn laatukäytäväverkostoa, uudistaisi työmatkakorvausjärjestelmän ja tukisi sähköavusteisten pyörien hankintaan.

— Kävelyn ja pyöräilyn olosuhteet ovat investointi, joka tuottaa voittoa ja päästövähennyksiä parhaalla hyötysuhteella, sanoo Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat