Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Hallitus koolle perjantaina – lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitusten höllennykset saattavat jäädä näkemättä

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Hallitus pohtii muun muassa matkustusrajoituksia.

Hallituksen odotetaan linjaavan perjantaina toimista, joilla jarrutetaan koronaviruksen ärhäkämmin tarttuvan muunnoksen rantautumista ja leviämistä Suomessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Jo viime viikolla kerrottiin, että rajaliikenteen osalta esillä on vain välttämättömän työmatkaliikenteen salliminen. Perjantaina ratkotaan käytännössä sitä, millä tavalla työssäkäyntiin liittyvät ehdot rajataan ja kuinka isoa ihmisjoukkoa rajoitukset koskevat. Edellytyksenä voisi olla esimerkiksi pysyvä työsuhde, mutta myös tätä kireämpi rajaus on mahdollinen.

Tarkoituksena on saada tulijavirtaa vähenemään etenkin satamissa niin, että kaikki tulijat pystytään testaamaan. Nykyisillä matkustajamäärillä testaamisen järjestäminen terminaalissa on käytännössä mahdotonta. Viime viikolla kokeiltiin testaamista laivoissa, mutta testeihin hakeutui vain pieni osa matkustajista.

Rajoitustoimien kynnyksiä pohditaan uudelleen

Muiden rajoitustoimien osalta on STT:n tietojen mukaan tarkoitus hyödyntää nykyisen hybridistrategian sisältämää työkalupakkia, mutta katsoa uudelleen kynnyksiä eri toimenpiteiden käyttöön ottamiselle.

Ensi vaiheessa on odotettavissa aiempaa jämäkämpää suositusta siitä, että leviämisvaiheen alueilla otetaan käyttöön kaikki hybridistrategian mukaiset toimet, sillä hallituksen näkökulmasta toimista ei voida lipsua muuntoviruksen uhatessa.

Tulevien viikkojen varalle hallitus pohtii lisäksi kynnystä sille, missä kohtaa muuntoviruksen todetaan pahentaneen tilannetta siinä määrin, että esimerkiksi leviämisvaiheen toimia on otettava käyttöön aiemmassa vaiheessa kuin nykyinen kriteeristö edellyttäisi.

Hallitus pohtii siis eri toimien kynnyksiä uudelleen, mikä perustuu taustaoletukseen, että herkemmin leviävä muuntoviruskanta alkaa lähiviikkoina vallata alaa nykyiseltä. Tällöin vanhat rajoitustoimet enää riitä pitämään tilannetta hallinnassa ja esimerkiksi paine sairaalahoitoon voisi kasvaa.

Neuvottelussa on esillä myös paljon keskustelua herättänyt kysymys lasten ja nuorten harrastustoiminnan vapauttamisesta.

Kysymys on hallitukselle erittäin vaikea tilanteessa, jossa muuntoviruksen uhkaan halutaan reagoida ajoissa, joten on mahdollista, ettei asiaan ole tällä erää tulossa höllennyksiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.3.2021
Vielä vuosi sitten kilisteltiin, mutta kyltit kertoivat jo, mitä tuleman pitää
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE