Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Hallitus nauttii eduskunnan luottamusta äänin 89-73

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Eduskunta äänesti keskiviikkona hallituksen luottamuksesta SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton tekemän työmarkkinavälikysymyksen perusteella.

Demokraatti

Demokraatti

Hallitus nauttii eduskunnan luottamusta äänin 89-73.

Äänestyksestä oli poissa 36 kansanedustajaa. Yksi kansanedustaja, liike nytin Harry Harkimo, äänesti tyhjää.

Käsittelyssä oli kaksi esitystä epäluottamuslauseeksi, joista toisen jättivät SDP, vihreät ja vasemmistoliitto, toisen keskusta. Ratkaisevaan äänestykseen eteni SDP:n alulle panema epäluottamuslause. Välikysymystä koskenut keskustelu venähti eilen yhdeksän tunnin mittaiseksi ja kesti myöhään yöhön.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton välikysymyksessä työmarkkinoiden tilannetta luonnehdittiin kaaokseksi ja arvioitiin, että pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on irtautunut Suomen työmarkkinoilla perinteisesti vallinneesta sopimisen kulttuurista.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman vetosi hallitukseen, että se käynnistäisi aidot neuvottelut työmarkkinoiden kriisin ratkaisemiseksi ja vastakkainasettelun kierteen katkaisemiseksi.

Hallituksen riveistä työmarkkinasuunnitelmia puolustettiin tarmokkaasti. Työministeri Arto Satosen (kok.) mukaan hallitusohjelmaan kirjattuja muutoksia tarvitaan, jotta työllisyyttä saataisiin kohennettua ja hyvinvointiyhteiskunta turvattua.

Uutista päivitetty klo 15.42

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE