Politiikka

Harkimo hurjana: ”Nyt kehitetään valtava byrokraattinen möhkäle, josta kukaan ei vielä tiedä, kuinka paljon se työllistää ja kuinka paljon koko lysti maksaa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ennustaa, että ensi syksynä mahdollisesti pidettävät maakuntavaalit tuottavat jo ennen niitä melkoisen sopan.

”Tilanne on pohjimmiltaan aivan absurdi. Hallintoa rakennetaan kovalla vauhdilla, mutta edes potentiaaliset vaaliehdokkaat eivät tiedä, mitä he alkaisivat siellä tarkalleen ottaen tehdä. Eivätkä sitä tiedä varsinkaan heidän äänestäjänsä. Ei siis ole mikään ihme, että tällainen uudistus herättää epäluuloa Suomen kansassa.”

Harkimo kirjoittaa Savon Sanomissa, että epäluuloon on sikälikin aihetta, että Suomeen on huonossa tapauksessa syntymässä oikea jääviyksien verkko.

”Saat olla yhtäaikaa kunnanvaltuutettu, kansanedustaja ja vielä maakuntahallinnon edustaja. Sellainen pitäisi saada estettyä jo etukäteen.”

Harkimon mukaan nyt rakennetaan ”himmeliä, jossa ei ole mitään järkeä: 18 maakuntaa näin pienessä maassa”.

”Miksei tätä voinut rakentaa sairaanhoitopiirien ympärille? Sen sijaan nyt kehitetään tämmöinen valtava byrokraattinen möhkäle, josta kukaan ei vielä tiedä kuinka paljon ihmisiä se työllistää ja kuinka paljon koko lysti maksaa.”

Harkimon on vaikea uskoa, että uudistus syntyisi ainakaan suunnitellussa aikataulussa.

”Minun on vaikea kuvitella, että voin äänestää tämän puolesta.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat