Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Harkimo: Valinnanvapauden kustannussäästöt ”pelkkä vitsi” – ”Kukaan täysjärkinen ei voi hyväksyä näin holtitonta toimintaa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen jättänyt kansanedustaja Harry Harkimo hämmästelee Savon Sanomien blogissaan miksi maakuntauudistuksen valmisteluun käytetään eri puolilla Suomea rahaa vaikka uudistuksesta ei ole tehty vielä päätöstä.

Demokraatti.fi

– Esitän hallitukselle kysymyksen: millä oikeudella kulutetaan satoja miljoonia euroja jo nyt maakuntauudistukseen, vaikka ei voida olla varmoja toteutuuko se ylipäätään? Moni ei ehkä tiedä, että jo nyt arviolta 3 000 ihmistä valmistelee maakuntauudistusta ympäri Suomea. Miten tämä voi olla mahdollista, kun ei ole ollenkaan varmaa, että uudistus menee läpi eduskunnassa? Harkimo kysyy.

Hallituksen enemmistö on Harkimon mukaan yhden äänen varassa, jos hän itse äänestää uudistusta vastaan.

”Ei tarvitse olla erityinen matematiikkanero ymmärtääkseen, että hyvin hommat silloin sujuvat.”

– Kuvitelkaa, yhden kansanedustajan varassa! Sellainen löytyy pomminvarmasti ja koko korttipakka kaatuu. Kuka kantaa silloin vastuun siitä, että veronmaksajien rahoja on tuhlattu holtittomasti? Silloin kansan mitta on täynnä, sen voin taata. Kukaan täysjärkinen ei voi hyväksyä näin holtitonta toimintaa.

Harkimon mukaan kansa maksaa liian kovaa hintaa keskustan maakuntaunelman toteutumisesta. Ymmärrystä ei saa myöskään Harkimon entinen puolue kokoomus.

– Kokoomuksen hokema siitä, että valinnanvapauden kautta kaikki pääsevät heti hoitoon ilman että kustannukset lisääntyvät, on pelkkä vitsi. Huvittavinta ja samalla surullista argumentointia on ollut kuulemani kehut siitä, että valinnanvapauskokeilut toimivat hyvin. No totta kai ne toimivat, kun laitetaan jonnekin kaksisataa miljoonaa lisää resursseja. Ei tarvitse olla erityinen matematiikkanero ymmärtääkseen, että hyvin hommat silloin sujuvat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE