Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Heinäluoma nimettiin Helsingin pormestariehdokkaaksi – “Pääkaupungista ei saa tulla vain kaikista varakkaimpien kotipaikkaa”

Jukka-Pekka Flander
Eveliina Heinäuoma (sd.).

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Eveliina Heinäluoma on nimetty SDP Helsingin pormestariehdokkaaksi ensi keväänä järjestettävissä kuntavaaleissa. Helsingin Sosialidemokraatit ry:n ylimääräinen piirikokous päätti ehdokkuudesta tiistaina.

Demokraatti

Demokraatti

– Eveliina Heinäluoma on pitkäaikaisena valtuustoryhmän puheenjohtajana luonnollinen valinta pormestariehdokkaaksemme. Heinäluoma on myös suosittu poliitikko, joka nauttii helsinkiläisten luottamusta. Hän sai lähes 16000 ääntä viime eduskuntavaaleiss, piirin puheenjohtaja Taru Reinikainen toteaa tiedotteessa.

Heinäluoman mukaan SDP tarjoaa ensi kevään kuntavaaleissa vastavoiman Orpon hallituksen eriarvoistavalle politiikalle.

– Pormestarina haluan edustaa uusia kasvoja Helsingille. Lupaan, että pormestarina tekisin töitä toivoa ja huolenpitoa edustavan Helsingin eteen.

– Haluamme, että Helsinki pitää huolta lapsistaan ja nuoristaan sekä turvaa ikäihmisille pääsyn terveyspalveluihin, Heinäluoma sanoo.

HELSINGIN on Heinäluoman mukaan oltava kaupunki, jossa kaupunginosia kehitetään tasapainoisella tavalla.

– Pääkaupungista ei saa tulla vain kaikista varakkaimpien kotipaikkaa vaan Helsingissä on voitava asua oli sitten lähihoitaja, kaupan myyjä tai pienituloinen eläkeläinen.

Myös elävän keskustan kehittymiseen on hänen mukaansa panostettava enemmän.

– Tätä työtä tehdään yhteistyössä niin yritysten kuin myös kaupunkilaisten kanssa. Pääkaupungin keskustan vetovoima rakentuu tänä päivänä yhä enemmän kulttuurin, tapahtumien ja elämysten kautta ja siihen pitää Helsinginkin panostaa.

Piirikokouksessa vahvistettiin myös ensimmäiset 101 kuntavaaliehdokasta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE