Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluoman ehdotus etenee: ”Olemme lähempänä yhteisiä turvallisen kauneudenhoidon kriteerejä Pohjoismaissa”

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoman (sd.) ehdotus pohjoismaisesta sääntelystä esteettisille pistoshoidoille etenee.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Heinäluoman esityksessä esteettisten pistoshoitojen antaminen rajattaisiin Pohjoismaissa vain terveydenhuollon ammattilaisille. Pohjoismaiden neuvoston sosialidemokraattinen ryhmä aikoo esittää tätä ehdotusta neuvostolle.

Mikäli neuvosto hyväksyy esityksen, se voi antaa asiasta suosituksen maiden hallituksille ja ministerineuvostolle.

– Olemme askeleen lähempänä yhteisiä turvallisen kauneudenhoidon kriteerejä pohjoismaissa. Rajoittamalla esteettisten pistoshoitojen tekemisen vain terveydenalan ammattilaisille, parannamme merkittävästi yksilönsuojaa, Heinäluoma toteaa tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että nyt kaikissa pohjoismaissa kauneudenhoidon asiakkaat eivät voi varmistua esteettisten pistoshoitojen toteuttajan koulutuksesta, mikäli tämä ei ole terveydenhuollon ammattilainen. Suomessa kaikkien muiden täyteaineiden paitsi botuliinin hoitojen tarjoajalta ei edellytetä terveydenalan koulutusta.

– Suurin osa kauneuden alan yrityksistä ja toimijoista on vastuullisia. Kun jotain menee pieleen, on kyse poikkeustilanteesta. Näiden poikkeustilanteiden turvallisuutta parannettaisiin yhteisellä vahvemmalla sääntelyllä, Heinäluoma painottaa.

Palveluiden laatuun on vaikutettu lähiaikoina EU-tasolla. Ammattilaiset ovat vastaisuudessa velvoitettuja ilmoittamaan eri viranomaistahoille vaaratilanteista, jotka ovat vaarantaneet tai saattaneet vaarantaa asiakkaan terveydentilan.

– Asiakkaiden kannalta turvallisinta on EU:n uudesta toimesta huolimatta varmistaa, että esimerkiksi komplikaatiotilanteessa ammattilainen pystyy tarjoamaan avun saman tien. Mikäli ammattiosaamista komplikaation hoitoon ei ole, on kyse vakavasta tilanteesta ja asiakkaita pitää suojella tältä tilanteelta, Heinäluoma korostaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE