Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Heinäluoman esitys sai vihreää valoa: ”HKL:n pääkonttorin siirto Itäkeskukseen tukisi Helsingin kehittymistä”

Pekko Korvuo

Helsingin kaupunki kaavailee Jokerikorttelin rakentamista Itäkeskuksen metroaseman yhteyteen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Jokerikortteli pitää sisällään uuden joukkoliikenneaseman, jonka yhteyteen tulee myös tulevaisuudessa Espoon Keilaniemestä Itäkeskukseen kulkevan pikaraitiotien vaihtoterminaali.

Tarkoituksena on suunnitella arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen hybridikortteli, jossa yhdistyy asuminen, toimitila ja joukkoliikenneterminaali.

Asiaa käsiteltiin kaupunkiympäristölautakunnassa. Se esittää, että Itäkeskuksen Jokerikorttelin varaamista jatkoselvittelyä varten YIT:lle ja SATO:lle.

Lautakunta hyväksyi varauksen yhteydessä yksimielisesti Eveliina Heinäluoman (sd.) esityksen, jonka mukaan jatkosuunnittelussa selvitetään mahdollisuus sijoittaa HKL:n toimitilat uuteen korttelirakennukseen.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) luopuisi näin nykyisistä tiloistaan Toisella linjalla vuodenvaihteeseen mennessä.

”Työpaikkojen määrä on idässä vähäistä verrattuna muihin kaupunginosiin.”

– HKL:n pääkonttorin sijoittuminen Itäkeskukseen tukisi Helsingin tasapainoista kehittymistä ja eriytymiskehityksen torjuntaa. On tärkeää, että kaupungin työpaikat eivät keskity vain kantakaupunkiin, lautakunnan jäsen Heinäluoma perustelee tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että työpaikat keskittyvät Helsingissä nykyisin vahvasti kantakaupungin alueelle. Itä-Helsinki on kuitenkin pinta-alaltaan suurin ja väkimäärältäänkin suurimpia alueita Helsingissä.

– Siitä huolimatta työpaikkojen määrä on idässä vähäistä verrattuna muihin kaupunginosiin. Tästäkin näkökulmasta HKL:n pääkonttorin siirtäminen Hakaniemestä Itäkeskukseen olisi tärkeä teko koko kaupungin tasapuolisen kehittymisen puolesta.

Raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä vastaavan HKL:n palveluksessa työskentelee yli 1 000 joukkoliikenteen työntekijää. He ajavat raitiovaunuja, metrojunia, ohjaavat liikennettä valvomoissa, huoltavat kalustoa, sekä työskentelevät erilaisissa toimistotehtävissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE