Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Helsingin kaupungin työterveys siirtyy Mehiläiselle

iStock

Helsingin kaupunki on kilpailuttanut uuden työterveystoimijan kaupunginvaltuuston päätöksellä ja uusi työterveyskumppani on Mehiläinen.

Demokraatti

Demokraatti

Kansliapäällikkö Jukka-Pekka Ujula on tehnyt asiasta hankintapäätöksen 18. huhtikuuta. Alustavan aikataulun mukaan kaupungin henkilöstön työterveyspalvelut siirtyvät Mehiläiselle vuoden 2024 lopulla, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tällä hetkellä Helsingin kaupungin noin 37 500 työntekijän työterveyshuollosta vastaa Työterveys Helsinki. Siirtymän yhteydessä Työterveys Helsingin työntekijät siirtyvät Mehiläiselle vanhoina työntekijöinä. Työterveys Helsinki palvelee henkilöstöä normaalisti siirtymään saakka.

Mehiläinen on Suomen suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalveluiden toimija.

SDP:n Helsingin valtuustoryhmä toimi aikoinaan sen eteen, Työterveys Helsinki olisi säilytetty liikelaitoksena tai olisi harkittu in-house-yhtiön perustamista.

– Nyt toivotaan, että kilpailutuksen tuloksena saadaan yhdenvertaista ja toimivaa työterveyshuoltoa, joka tukee kaupungin työntekijöiden työssäjaksamista ja toimii mahdollisesti myös työnantajakuvaa parantavana asiana. Tulemme seuraamaan näitä näkökulmia ja kustannuskehitystä tarkoin, apulaispormestari Johanna Laisaari (sd.) kommentoi Demokraatille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE