Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Helsingin poliisi selvittää kaasusumuttimen käytön lauantain mielenosoituksessa

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Helsingin poliisi selvittää kaasusumuttimen käytön Kaisaniemessä lauantaina järjestetyn mielenosoituksen yhteydessä. Poliisi käytti kaasusumutinta ajoradalla istuneisiin ilmastomielenosoittajiin.

Demokraatti.fi

”Poliisille on tullut kyselyitä liittyen menettelytapaan passiivista vastarintaa kohdattaessa väkijoukon hajottamiseksi.” Poliisin tiedotteessa todetaan.

”Helsingin poliisilaitoksella tullaan normaalin esimiesprosessin mukaisesti käymään läpi, mitä tarkalleen on tapahtunut, miten poliisi on toiminut tilanteessa sekä mikä vaikutus tällä on menettelytapoihin tulevaisuudessa”, sanoo rikosylitarkastaja Jonna Turunen Helsingin poliisista.

Noin 150 henkilön mielenosoituksesta oli tehty ilmoitus poliisille, jossa kerrottiin mielenosoituksen kulkevan Rautatieasemalta Kaisaniemen kautta Hakaniemeen.

”Mielenosoittajat jäivät kuitenkin ilmoituksesta poiketen Kaisaniemeen Unioninkadulle tehden tiesulun noin kello 13. Osa heistä oli kytkettynä toisiinsa ketjuin ja lukoin ja muutama kiinnittyneenä jollaveneeseen. Poliisi neuvotteli mielenosoittajien kanssa siirtymisestä ja kehotti joukkoa hajaantumaan pois tieltä ja siirtymään, jolloin osa mielenosoittajista siirtyi Kaisaniemen puistoon ja jalkakäytävälle jatkamaan mielenosoitusta. Osa siirtyi Unioninkadulta vilkasliikenteiselle Kaisaniemenkadulle noin klo 16.15, missä joukko sulki ajoradan ja liikenne pysähtyi.” Poliisi tiedottaa.

”Liikenteen estämiseen liittyvä tehtävä kesti useamman tunnin ajan klo 13-17 välillä ja sitoi runsaasti poliisin resurssia kiireisenä lauantai-iltana. Samaan aikaan muualla kaupungissa oli useita hälytystehtäviä.”

”Tällä hetkellä poliisilla ei ole asiasta edellä mainittua yhteenvetoa enempää kerrottavaa ja asia tarkastellaan Helsingin poliisilaitoksessa alkuviikosta. Tällöin myös voidaan vastata tarkempiin tiedusteluihin muun muassa kaasusumuttimen käyttöä koskien.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE