Talous

Helsingissä keskimääräinen neliöhinta on 4 200€, Itä-Suomessa 1 400€

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat lokakuusta marraskuuhun lähes koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,3 prosenttia ja muualla maassa 1,6 prosenttia.

Suurten kaupunkien ja muun maan asuntojen hintakehitys jatkaa erkaantumistaan. Viime vuoden marraskuusta vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa pääkaupunkiseudulla 2,3 prosenttia, kun pääkaupunkiseudun ulkopuolella hinnat ovat laskeneet 1,8 prosenttia.

Esimerkiksi Helsingissä keskimääräinen neliöhinta nousi vuodessa 2,5 prosenttia noin 4 200 euroon ja Itä-Suomessa laski 2,1 prosenttia noin 1 400 euroon.

Helsingin lisäksi suurimmista kaupungeista asuntojen hinnat nousivat vuodessa noin kahden prosentin tahtia Espoossa ja Oulussa. Tampereella hintakehitys oli plussalla, ja Turussa hinnat polkivat paikallaan.

Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa hintakehitys oli plussalla, joten nämä alueet repivät hintaeroa suureen osaan muusta maasta. Kun Suomen jakaa neljään osaan, vain Etelä-Suomessa hinnat nousivat vuoden aikana.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat