Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Helsingissä voi jatkossa käyttää opetuksessa myös kutsumanimeä

iStock

Jatkossa Helsingissä lapsella ja nuorella on mahdollisuus ottaa opetuksessa käyttöön kutsumanimi, joka on eri kuin hänen virallinen nimensä ja jonka hän kokee omakseen.

Demokraatti

Demokraatti

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Johanna Laisaari kertoo tiedotteessa saaneensa aiheesta viime syksyn aikana useampaan kertaan palautetta.

– Tapasin nuoria ja he nostivat esiin mahdollisuuden saada oma kutsumanimi käyttöön kouluissa ja oppilaitoksissa esimerkiksi Wilmassa ja koulun järjestelmissä, kuten käyttäjätunnuksissa. Nuoret ovat asiaa pyrkineet edistämään asiaa usean vuoden ajan ilman onnistumista, Laisaari sanoo.

Laisaari kertoo pyytäneensä palautteiden jälkeen asiasta selvityksen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta. Selvitys tehtiin Laisaaren pyynnöstä ja jatkossa kutsumanimi on mahdollisuus päivittää koulun tietojärjestelmiin.

Kutsumanimen päivitykseen on laadittu kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla ohjeistus sekä lomakkeet ikäryhmittäin, alle 15-vuotiaille, 15-17-vuotiaille ja 18 vuotta täyttäneille. Ohjeistus on nyt lähtenyt eteenpäin kouluissa ja oppilaitoksissa.

Laisaaren tiedotteessa todetaan, että kutsumanimen päivittämisellä tietojärjestelmiin vastataan peruskoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden pyyntöön saada käyttöönsä nimi, johon he identifioituvat ja kokevat omakseen. Kutsumanimen päivittäminen tukee opetussuunnitelmien perusteiden ja lainsäädännön velvoitteita tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä.

– Olen tästä muutoksesta todella iloinen ja tyytyväinen. Muutos lisää yhdenvertaisuutta sekä vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE